DE Mekong

Als een levensader stroomt de Mekong-rivier door Zuidoost-Azië. Slingerend van China naar Vietnam is het een bron van leven voor de vijf landen die het doorkruist: Myanmar, Thailand, Laos, Cambodja en Vietnam. En zoals de rivier vruchtbaar leven brengt, zijn er teams van OM in deze regio werkzaam om het Leven met Jezus te brengen.

 

Hoop voor gezinnen

Hopeloosheid en wanhoop voeren hier de toon. Er is veel huiselijk geweld en alcoholmisbruik. Mannen vergokken ook het laatste beetje geld en veel vrouwen prostitueren zich voor een kom rijst. En natuurlijk zijn vrouwen en kinderen daar de dupe van. Wij doen wat we kunnen om zulke vrouwen, mannen en kinderen te helpen. We geven ouderschapscursussen, eten en lezen met hen uit de Bijbel.

 

Jezus-volgers in de Mekong

In deze regio wonen 240 miljoen mensen, zeventig procent is Boeddhist. De meerderheid heeft nog nooit van Jezus gehoord of iemand ontmoet die Jezus kent. Van de vier bevolkingsgroepen in de regio, de Bama, Thai, Isaan en Khmer is slechts twee procent christen. Van de veertienduizend dorpen in Cambodja zijn er slechts vierduizend bereikt met het Evangelie, maar door mond-tot-mond reclame worden veldwerkers in steeds meer dorpen uitgenodigd om over Jezus te vertellen. Velen komen er tot geloof. Ze blijven deze dorpen bezoeken – om de 'jonge' gelovigen Bijbels onderwijs te geven en te maken tot discipelen.  

 


 

Portrait of a student in Myanmar

BID MEE 

Voor de inwoners van de Mekong en de gelovigen die daar de liefde van Jezus laten zien in woord en daad.

 

TRAINING

Bid dat meer lokale Jezus-volgers getraind mogen worden in het delen van de liefde van Jezus in hun eigen gemeenschap.  


De enige weg

Bid dat de Boeddhisten in de regio waarheid en echte vrede mogen vinden in Jezus. Hij is de weg, de waarheid en het leven.


VRIJMOEDIGHEID EN GROEI

Bid dat de nieuwe levende gemeenschappen van Jezus-volgers in de regio zich mogen  vermenigvuldigen en vrijmoedig het Evangelie blijven delen. 


 

"We zien pas échte verandering als deze mensen Jezus leren kennen, dan ontstaat er hoop en genezing. Dán veranderen ze van binnenuit, en daarmee veranderen ook hun gezinnen en uiteindelijk hun gemeenschappen. "

JOHAN EN LENIE, WERKERS IN CAMBODJA