ZUID-AZIË

In India, Pakistan, Bangladesh en het Himalayagebergte wonen meer dan 1,5 miljard mensen. India, Pakistan en Bangladesh zijn drie landen die in de top vijf staan van landen waar de meeste onbereikten wonen, mensen die nog nooit van Jezus hebben gehoord.

 

Met handen en voeten evangeliseren

De meest voorkomende religie in Zuid-Azië is het Hindoeïsme en de Islam en de bevolking is erg gastvrij. Wel hebben christenen te maken met verdrukking en vervolging. Door de eigen familie, maar ook vanuit cultureel perspectief. De weinige christenen die er wonen, vinden het vaak erg moeilijk om hun geloof te delen. Zo geldt er in het Himalayagebergte een wet die evangeliseren streng verbiedt. Op evangeliseren staat een gevangenisstraf van minstens vijf jaar en onmiddellijke uitzetting. Onze werkers in het gebied evangeliseren letterlijk met handen en voeten. Door er onder meer te zijn voor vluchtelingen, samen in het geheim in de Bijbel te lezen en mensenhandel tegen te gaan. Ook trainen ze lokale gelovigen in het delen van het goede nieuws in hun eigen omgeving.

 


 

Portrait of a young boy

Bid mee

Voor de mensen in Zuid-Azië. Dat gelovigen kracht mogen ontvangen om Evangelie te blijven delen en harten open mogen gaan voor Gods liefde.

 

Moed

Bid dat lokale christenen moedig mogen zijn in het delen van hun geloof. Dat ze niet toegeven aan de angst, maar het Evangelie mogen delen met Hindoe- en Moslim buren. 


CHRISTENVERVOLGING

Bid voor bescherming voor de christenen in Zuid-Azië, voor geweld en vervolging. Dat de lokale kerk mag groeien en dat God deuren opent die niet gesloten kunnen worden. 


Digitale mogelijkheden

Bid dat er ook digitale wegen gevonden worden voor het delen van het Evangelie onder de 600 miljoen Urdu-, Hindustani- en Bengali sprekenden. 

"Mijn vader en moeder verboden mij uit de Bijbel te lezen. Daarom verstopte ik hem in mijn broek en las er stiekem in. Na verloop van tijd zagen m'n ouders de blijvende verandering in mijn leven en kozen ook zij ervoor om Jezus in hun hart uit te nodigen."

Surya, uit India