Zendingsweekend 2020: word deel van Gods missie!

written by Corné Burger

De Bijbel is duidelijk: als we Jezus leren kennen en Hem gaan volgen, dan maken we deel uit van Gods missie. De deelnemers van het afgelopen zendingsweekend in oktober wilden hier graag meer over weten.

Het is al donker, wanneer we op de vrijdagavond aan komen rijden. En in dit deel van Friesland is donker, echt donker. De weggetjes naar de prachtlocatie worden steeds smaller en zelfs Google heeft moeite om de juiste afslag te vinden. Uiteindelijk vindt iedereen de locatie en zet deze zoektocht wel een beetje de toon voor de rest van het weekend. Deze groep mooie mensen wil Jezus volgen en ze zijn bereidt om grenzen te verleggen om ingezet te worden voor Gods missie. Maar hoe maak je dat praktisch?  Je kunt hier allerlei vragen over hebben, zoals: 'Ben ik wel geschikt?', 'Hoe leer ik Gods stem verstaan?', Moet ik dan weg of blijf ik in Nederland?’, ‘Wat wil God en heb ik zelf nog wat te willen?’'

Deelnemer, Anne: “Het weekend heeft mij gestimuleerd om verder op onderzoek te gaan, waar mijn plek is en stapjes te gaan ondernemen”

Een team van gemotiveerde, ervaren mensen zocht dit weekend samen met de deelnemers naar antwoorden die passen bij hun persoonlijke situatie. Ook waren er sessies waarin diverse thema’s behandelt werden. Op zaterdag kwam OM-werker *Chris langs om iets te vertellen over zijn werk in de Noord-Kaukasus: een cultureel complex gebied waar haast niemand gehoord heeft over Jezus. God wil dat niemand verloren gaat en dus is Chris samen met zijn gezin naar de Kaukasus verhuisd.

Deelnemer: “Ik ben stilgezet bij de nood die er is in de wereld. Er zijn echt arbeiders nodig!”

Op zondag kwam *Hendrik, hij werkt samen met zijn gezin in het Himalayagebergte. Het is bemoedigend dat daar vele mensen tot geloof komen, maar dat gaat niet zonder strijd en ook daarover deelde Hendrik. Op zondagmiddag werden de koffers ingepakt en iedereen nam wat extra bagage mee! Sommigen hebben antwoorden, anderen meer vragen. Weer anderen wisten zich bevestigd in de volgende stap. Velen zijn aangeraakt door Gods Geest en zullen zich de komende periode gaan voorbereiden om de koffers weer in te pakken. Zij trekken eropuit  om Jezus bekend te maken, hoop te verspreiden en leerlingen te maken onder volken die nog bereikt moeten worden met het Evangelie.
*Om veiligheidsredenen zijn de namen gefingeerd.

Deelnemer: “Het weekend heeft mij bevestigd dat dit iets is waar ik mij voor wil inzetten”

Stories from the Region