Werk met eeuwigheidswaarde

 

Meer dan 20 jaar was John Maasland eigen baas van een succesvol bedrijf. Toch sloeg hij het roer radicaal om. Wat ging hieraan vooraf?

“Eenentwintig jaar lang draaide het om mijn bedrijf en alles wat daarbij hoorde. Nu kies ik na eenentwintig jaar voor de ander.” Vertelt de directeur van Operatie Mobilisatie in Nederland. “Bijna twee jaar lang ben ik op zoek geweest naar een organisatie waar ik aan de slag kon gaan. Tot mijn vrouw kraamde bij een medewerker van OM en zijn vrouw. Zo kwamen wij OM op het spoor.”

Soms kunnen we heel druk zijn met de dingen die hun betekenis na dit leven verliezen. We mogen ook bezig zijn met de dingen die hun betekenis houden, die van eeuwigheidswaarde zijn.

“Ieder jaar ging ik samen met mijn vrouw en kinderen naar Opwekking. Eén jaar kon mijn vrouw helaas niet mee. Wel tipte ze mij de mission experience tent van OM, Global Village. Wat ik daar heb meegemaakt heeft zo’n enorme indruk gemaakt, ik was een maand van slag. Wat ik daar heb gezien brak mijn hart. De nood om de minst bereikte mensen te bereiken met het Evangelie raakte mij diep. Als ondernemer ben ik gewend problemen op te lossen, maar deze nood kon ik niet even regelen. De laatste ochtend sprak Otto de Bruijne. Hij riep op: ‘Is dit niet de dag voor jou om de stap te zetten?’ Maar, zei hij daarbij, ‘mensen die getrouwd zijn moeten deze keuze samen maken’. Mijn vrouw was er niet bij. Wat nu?”

“Toen bleek dat mijn vrouw meeluisterde via de radio! Ze stuurde mij direct na die oproep een bericht: ‘Ik loop in gedachte met je mee. Ga maar gewoon’. Op dat moment heb ik de keuze gemaakt: hoe de toekomst eruitziet weet ik niet, maar ik ben beschikbaar. Ook na de dienst werd ik op zo’n bijzondere manier bevestigd. Er stapte een vrouw op mij af: ‘Meneer, ik wil u zegenen.’ God had haar op het hart gegeven naar mij toe te komen. Zo bijzonder. Ik liep even verder en een andere jonge vrouw stapte op mij af: ‘Meneer, weet u dat God heel veel van u houdt?’ Dat wist ik en dat vertelde ik haar. Dit was voor mij de laatste bevestiging die ik nodig had. Al mijn twijfel of dit wel iets voor mij was, was weg en op wonderlijke wijze ging ik uiteindelijk aan de slag bij OM.”

“Soms kunnen we heel druk zijn met de dingen die hun betekenis na dit leven verliezen. We mogen ook bezig zijn met de dingen die hun betekenis houden, die van eeuwigheidswaarde zijn. Wat is er mooier dan werken in een organisatie waar je anderen helpt om uit te gaan in de wereld? Mensen vertellen over het Evangelie. Naar mijn mening: er is niet veel mooiers dan dat.”

“Ik ben op een heel bijzondere manier bij OM terecht gekomen. Dit verzint niemand. Dit moet dan wel Gods bedoeling zijn. In iedereen die ik ontmoet, zie ik iets van Jezus terug. In de organisatie en in de mensen – met al hun menselijke onvolmaaktheden, maar als je erin prikt komt het Evangelie eruit.”

 

 

OM in gesprek met Gert-Jan Segers
John Maasland gaat in gesprek met Gert-Jan Segers, fractieleider van de ChristenUnie. De opname van dit gesprek zal 24 september op ons YouTube-kanaal worden geplaatst. Abonneer je op ons kanaal en bekijk dit bijzondere gesprek.

Abonneren  ❯