Voor Gods werk voorbereid!

written by Nicole James and Kate Toretti

Paola en haar man Daniël* (Zuid-Amerika) wilden allebei graag wonen op een plek waar ze Gods liefde konden delen. Met name met mensen die hier nog nooit mee in aanraking waren gekomen. Toen Daniël een baan wist binnen te slepen bij een IT-bedrijf in het Midden-Oosten, verhuisde het stel samen met hun twee kinderen vanuit Zuid-Amerika.

“We wisten dat als we zelf zouden werken, we geld konden verdienen, zodat er geen financiële last voor onze kerk in Zuid-Amerika zou bijkomen. We dachten: waarom zouden we ons beroep achterlaten als we de zending in gaan? We kunnen onze vaardigheden en kennis ook goed gebruiken voor onze bediening,” zegt Paola.

“Ik denk dat de tijd van wachten goed was voor me, om God te zoeken, te bidden en te zien dat Hij alle antwoorden heeft,”

“De overgang was moeilijk”, vertelt ze. Het was lastig om zich aan te passen aan een nieuw land, nieuwe cultuur, nieuwe taal en een nieuwe bediening. En tegelijkertijd moest ze ook haar kinderen helpen om hetzelfde te doen. Voordat ze naar het Midden-Oosten verhuisden wist Paola dat er een reden was voor haar familie om daarnaartoe te gaan, maar die overtuiging was er niet altijd. Toen haar kinderen begonnen te wennen, vrienden maakten en haar man zich thuis voelde in zijn nieuwe baan, begon Paola zich af te vragen wat haar eigen doel precies was. Ze begon te bidden en vroeg God wat Hij voor ogen had met haar leven in het Midden-Oosten. “Ik denk dat de tijd van wachten goed was voor me, om God te zoeken, te bidden en te zien dat Hij alle antwoorden heeft,” aldus Paola.

Wanneer Paola steeds meer Arabisch leert, merkt ze dat dit deuren opent. Ze ontmoet andere moeders op de school van haar kinderen en begint vrouwen te bezoeken om haar Arabisch te oefenen. Zo leerde ze de cultuur kennen en werden er vriendschappen gesloten. Eén van hen vertelde haar dat ze Spaans zo’n mooie taal vindt, wat Paola’s moedertaal is. Deze interesse in Spaans doet Paola besluiten om een online cursus te volgen, zodat ze zelf Spaanse les kan geven. “God heeft dat op een fantastische manier gebruikt,” vertelt ze enthousiast. “Veel vrouwen kwamen om Spaans te leren en daardoor had ik de mogelijkheid om mijn leven met hen te delen, vriendinnen te zijn. Door die vriendschappen kon ik over Jezus vertellen.”

Via een kennis in haar kerk komt Paola in contact met andere Christelijke vrouwen die uit Zuid-Amerika komen. Ze komt erachter dat veel vrouwen in het Midden-Oosten eenzaam zijn, zowel de Zuid-Amerikaanse expats als de locals. Ze brengen een eindeloze hoeveelheid tijd thuis door, alleen, op zoek naar een manier om de tijd door te komen.

Paola herkende de situatie vanuit haar eigen ervaring en zag een open deur. “Dit is een geweldige kans om over Jezus te praten, Zijn liefde en over hoe Hij begaan is met deze vrouwen. Hij wil hun eenzaamheid en verlangen naar een doel in hun leven vervullen.”

Paola krijgt steeds meer mogelijkheden om Bijbelstudies te geven en haar leven met anderen te delen. Zelfs meer dan ze in Zuid-Amerika kon doen.

“In alles zie ik hoe God mij voorbereid en gevormd heeft om Zijn werk hier te kunnen doen.”

*Niet hun echte namen.