Somosa viert voor het tweede jaar kerst!

Een klein aantal families in de Sahel viert dit jaar kerst! Somosa is deel van de Hausa stam en woont samen met haar man, zoon Felix en dochter Myah in een dorpje waar voornamelijk moslims wonen. “We zijn dankbaar dat onze kinderen tien dagen vrij krijgen van school. We vieren nu voor het tweede jaar de geboorte van Jezus,” vertelt Somosa. “Familie betekent alles voor ons en de kinderen kijken altijd erg uit naar dit feest! We herinneren ons nog goed de eerste keer dat we over Jezus hoorden.

We herinneren ons nog goed de eerste keer dat we over Jezus hoorden.

Felix ging naar school, waar zijn leraar Engels regelmatig uit de Bijbel voorlas. Hierop stelde onze zoon vragen die wij als ouders niet konden beantwoorden. Er groeide langzaam een stuk nieuwsgierigheid in ons hart en wilde we begrijpen waarom God mens zou worden? Zo gingen we opzoek naar een Bijbel en kwamen we in contact met deze christelijke docent. Hij legde ons uit dat God Zijn Zoon stuurde, omdat het zondeprobleem alleen met Zijn bloed kon worden opgelost. Die maanden daarna voelde ik een vrede in mijn hart die ik daarvoor nog nooit had gevoeld.

Volgende week komen we samen met een kleine groep christenen en vieren we kerst met een diner. Alle ooms, tantes, neefjes en nichtjes komen langs en iedereen neemt wat cassave, rijst, okra’s of vis mee. We zitten op de grond rondom een gedekte tafel en de mannen eten in een andere ruimte. Onze zoon Felix straalt helemaal als hij samen met zijn neefjes kan spelen en hoort over baby Jezus die geboren werd in de stal.”

 


 

Namens alle bereikte mensen: Bedankt voor je betrokkenheid.

Mede dankzij jou bereiken we mensen met het Evangelie en geloven ze dat Jezus naar de aarde kwam voor hen.

 

 

 

Geef onbereikte mensen de kans om van Jezus te horen!

Help mee te bouwen aan levende gemeenschappen van Jezus-volgers, lees hier hoe je mee kan doen.

Meer informatie  ❯