Image
r69242_n_no_restrictions_humanitarian_crisis_9.jpg

Nieuwsupdate over Oekraïne “Een OM-werker bood hulp aan, zo kwamen we in een veilig huis terecht. We zijn zo dankbaar dat we hier in alle rust mogen bijkomen, eten en warm kunnen douchen.” vertelt Lianne.

Nieuwsupdate over Oekraïne

“Een OM-werker bood hulp aan, zo kwamen we in een veilig huis terecht. We zijn zo dankbaar dat we hier in alle rust mogen bijkomen, eten en warm kunnen douchen.” vertelt Lianne.

De werkers van OM zijn dag en nacht in touw en hebben al ruim 18.000 mannen, vrouwen en kinderen voorzien van voedsel, onderdak en Bijbels. Dagelijks passeren nog steeds honderden vluchtelingen de grens. Na een lange en stressvolle reis zijn zij compleet uitgeput. Eén van die mensen is Lianne. Zij vluchtte samen met haar twee kinderen uit Charkov toen de tanks door de straten reden, die lukraak op gebouwen schoten en alles op hun pad vernielden. 

 

Verslag noodhulp Oekraïne, april 2022

Download hier het tussentijds verslag en lees over de activiteiten van onze teams in de verschillende landen 

Downloaden  ❯
 

 

Help moeders met baby’s aan de grens van Oekraïne en Polen

Wil jij letterlijk Jezus’ handen en voeten zijn? Dat kan. OM-Polen zoekt mensen die voor 1 of meerdere weken willen helpen. Het gaat specifiek om het bijstaan van moeders met baby's en kinderen bij grensovergangen. Denk aan het draaien van kinderprogramma’s, serveren van eten en drinken en zorgen dat iedereen goed geïnformeerd wordt over mensenhandel en andere veiligheidsdreigingen. Uiteraard kun je als de tijd het toelaat, tijd doorbrengen met vluchtelingen die wachten op bussen, in de trailer en Jezus’ liefde Gods liefde delen door bemoedigende woorden en gebed. 

Bekijk de opties  ❯
 

 

 
Help mee!
Het werk in en rondom Oekraïne gaat door, ondersteun dit met een financiële bijdrage.

Ja, ik geef  ❯

Share on