Image
R69245_N_No_restrictions_Humanitarian_Crisis_12.jpg

Oekraïne update | juni

Wayne, veldleider Oekraïne, wordt overladen met telefoontjes van mensen die om hulp vragen: “De nood kan me soms overweldigen en het doet mij verdriet dat wij niet iedereen kunnen helpen. We bidden voor wijsheid om zorgvuldig met de ontvangen giften en middelen om te gaan, zodat we de mensen zo goed mogelijk kunnen dienen.

De oorlog heeft een grote impact op de kinderen die zijn gevlucht. Op de vlucht met hun gezin moeten ze alles achterlaten. De werkers zien hun verdriet en hebben samen met een trauma-therapeut een training gegeven aan kinderwerkers in Warschau en Krakau. We willen over het hele land kinderwerkers trainen om kinderen te helpen herstel te vinden."

Hulp blijft nodig: Geef

“We willen Jezus navolgen als Hij ons oproept Zijn discipelen te zijn en Zijn liefde uit te delen. Ik zie christenen opstaan om anderen te helpen door alles te geven wat ze hebben.”

Dit vertelt Oxana, veldleider Moldavië, in deze video

De werkers van OM zijn dag en nacht in touw en hebben al ruim 18.000 mannen, vrouwen en kinderen voorzien van voedsel, onderdak en Bijbels. Dagelijks passeren nog steeds honderden vluchtelingen de grens. Na een lange en stressvolle reis zijn zij compleet uitgeput. Eén van die mensen is Lianne. Zij vluchtte samen met haar twee kinderen uit Charkov toen de tanks door de straten reden, die lukraak op gebouwen schoten en alles op hun pad vernielden. 

Download hier het tussentijds verslag en lees over de activiteiten van onze teams in de verschillende landen 

Downloaden  ❯
 

HELP MOEDERS EN BABY'S AAN DE GRENS MET POLEN

Wil jij letterlijk Jezus’ handen en voeten zijn? Dat kan. OM-Polen zoekt mensen die voor 1 of meerdere weken willen helpen. Het gaat specifiek om het bijstaan van moeders met baby's en kinderen bij grensovergangen. Denk aan het draaien van kinderprogramma’s, serveren van eten en drinken en zorgen dat iedereen goed geïnformeerd wordt over mensenhandel en andere veiligheidsdreigingen. Uiteraard kun je als de tijd het toelaat, tijd doorbrengen met vluchtelingen die wachten op bussen, in de trailer en Jezus’ liefde Gods liefde delen door bemoedigende woorden en gebed. 

Bekijk de opties  ❯
 

Share on