Moslem werd een visser van mensen (Zuid-Azië)

We kennen allemaal wel het verhaal uit de Bijbel, waarin Jezus een aantal ruwe vissersmannen riep om Hem te volgen. Een verhaal van alle tijden! Zo blijkt uit onderstaand getuigenis wat we uit Zuid-Azië mochten ontvangen. Zuid-Azië is één van de gebieden waar de meeste mensen wonen die Jezus nog niet kennen, zo ook Moslem.  

Moslem (55 jaar), hecht veel waarde aan zijn geloof in Allah. Hij is getrouwd met drie vrouwen en vader van vijf kinderen. Als ruwe visserman, gaat hij elke dag met zijn bootje de Aziatische zee op om vis te vangen. De vangst verkoopt hij dan weer op de lokale markt. Maar wat hij niet wist, is dat daar op die lokale markt zijn leven voorgoed zou veranderen. Hij ontmoette Cho, een Zuid-Aziatische veldwerker van OM die op straat verhalen deelt over het leven van Jezus. Cho vertelde ons enthousiast over deze bijzondere ontmoeting!  

Hij luisterde aandachtig en stelde veel vragen… Hij was geraakt door wat Jezus voor Hem heeft gedaan aan het kruis en nam Hem daarna aan als zijn Verlosser.  

“Ik loop geregeld over de markt om vis te kopen bij Moslem. Dan zoek ik altijd naar het juiste moment om over Jezus te vertellen, want daar heb ik echt wijsheid voor nodig. Moslem deelde vanaf het allereerste contact levendig over zijn kinderen, werk en levenslessen. Ik kreeg altijd de beste vis voor een mooie prijs! Steeds als ik zijn marktkraam bezocht raakten we niet uitgepraat. Zo bouwden we in de loop der tijd een mooie vriendschap op. Totdat ik op een dag opmerkte dat zijn vis bedorven was. Dit was een groot probleem, omdat dit namelijk het enige inkomen was voor zijn hele gezin en de visvangsten erg tegenvielen. Hij vertelde me in vertrouwen dat hij die dagen geen eten en drinken kon kopen voor zijn vrouw en kinderen. Terwijl hij dit vertelde sprongen de tranen in zijn ogen. Ik wist in mijn hart dat ik hem wilde lenen wat hij nodig had en drukte het  geld in zijn handen. Twee dagen later kwam Moslem bij mij op bezoek om het geleende geld terug te betalen. Hij had die dag weer vis gevangen en verkocht! Mijn vrouw gaf hem wat eten mee en ik zag eindelijk een mooie kans om Moslem het Evangelie te vertellen. Hij luisterde aandachtig en stelde veel vragen… Hij was geraakt door wat Jezus voor Hem heeft gedaan aan het kruis en nam Hem daarna aan als zijn Verlosser. Wat een geweldig wonder! Hoe bijzonder zijn de wegen van onze God? Nu help ik Moslem bij het lezen van de Bijbel en mag ik hem leren wat het betekent om een volgeling van Jezus te zijn, net zoals de vissersmannen in de Bijbel.