In veel landen in Azië is het verboden om het Evangelie te delen. Op velerlei manieren wordt het onze zendelingen erg moeilijk gemaakt om mensen dichterbij Jezus te brengen. Onze zendeling Milan* ontdekte vier jaar geleden de Discovery Bible Study (DBS) en zet deze methode sinds die tijd in als evangelisatietool en trainingsvorm om kerken te planten en groepen te bouwen van Jezus-volgers.

“In elk land dat we kwamen, hebben we DBS-groepen opgestart. In totaal mocht ik (tot nu toe) met zo’n 200 mensen een DBS doen (zowel gelovig als ongelovig) en hebben meer dan dertig mensen hun hart aan Jezus gegeven!”, vertelt Milan.

De kern van de DBS draait om vermenigvuldiging en daar word ik erg enthousiast van. Je kunt mensen heel snel meenemen in het lezen van de Bijbel. Je hoeft als gelovige dus niet te wachten totdat iemand je kerk bezoekt! Uiteraard heb je de kerk, trainingen en seminars op een gegeven moment nodig voor je geestelijke groei. Maar om te ontdekken wie God is, is dit geen must. God spreekt door Zijn Woord en de Bijbel opent de harten van mensen. Daarnaast bouw je aan geweldige vriendschappen en worden mensen je heel dierbaar.

Ik kan je garanderen dat als je de Bijbel samen leest, je Zijn zegeningen én beloftes zult gaan zien en ervaren.

Een nieuw land in Azië
“Voordat we in dit land aankwamen moesten we ondertekenen dat we hier niks doen op het gebied van evangelisatie. Het is volgens de wet strikt verboden. Ook Bijbellezen is verboden, hiervoor staat een gevangenisstraf. Ondanks al deze hindernissen, zijn we verlangend om ook hier een Discovery Bible Study op te zetten. Nu zijn we vooral bezig om hechte vriendschappen op te bouwen. We bidden God om Zijn bovennatuurlijke wijsheid en leiding.”

Een boodschap voor Nederland
We hebben Milan gevraagd wat hij tegen ons als Nederlanders zou willen zeggen over de DBS. Hij hoefde daar niet al te lang over na te denken: “De DBS is simpel! Iedereen kan uitvogelen hoe een DBS werkt en het toepassen. Je hebt geen theologische achtergrond nodig om te beginnen. Je investeert simpelweg in de relatie mensen en God zal de rest in gaan vullen. Nodig je familie, vrienden en buren uit om te gaan eten met elkaar en stel voor om samen een DBS te doen. Ik kan je garanderen dat als je de Bijbel samen leest, je Zijn zegeningen én beloftes zult gaan zien en ervaren.”

 

 

Meer over Discovery Bible Study

Als je, net als wij, gelooft in de kracht van Gods Woord, dan ga je de DBS geweldig vinden. Wij willen zoveel mogelijk mensen bekendmaken met het Woord. Wil jij dit ook? Doe dan zelf een DBS en ondersteun onze zendelingen. Ga deze zomer mee op reis!

Meer informatie  ❯