Jezus is sterker dan hekserij

written by Annie Reed

In een dorpje aan het Tanganyika-meer in Zambia werkt Gladys. Kapembwa staat bekend als een van de meest duistere dorpjes rondom het meer. Inwoners doen hier bijvoorbeeld aan hekserij en gaan naar toverdokters. Hoewel hekserij een sterke grip heeft op het dorp, vindt er langzaam een verandering plaats! Waarom? Omdat steeds meer mensen Jezus leren kennen.

“Mensen hebben geen idee dat er iets anders bestaat dan hekserij,” zegt Gladys. Één van deze mensen is John, de buurman van Gladys. Hij was leider van een spiritualistische kerk in Kapembwe en geloofde dat er niets krachtiger was dan hekserij. Hij wilde net zoals vele andere dorpelingen het werk van Gladys pertinent tegenhouden.

Hij wilde net zoals vele andere dorpelingen het werk van Gladys pertinent tegenhouden.

Iedere keer dat Gladys een gebedsbijeenkomst hield, werd hij boos. Hij klaagde dat er te veel herrie werd gemaakt. Maar op een bizarre wijze veranderde dit. God verscheen aan John in zijn dromen en wees hem op het huis van Gladys en de kerk. Niet lang daarna belde John bij Gladys aan, bang, omdat hij niet wist wat hij moest doen. Gladys en andere kerkleden vertelden hem over Jezus en John accepteerde Jezus als zijn redder. Zijn leven veranderde radicaal; hij vertelt nu aan het hele dorp dat er méér is dan hekserij en dat de duisternis van hekserij niet op kan tegen het licht van God. Gladys vertelt: “Het is niet gemakkelijk en er zijn een heleboel uitdagingen geweest, omdat mensen het werk van God wilden stoppen. Maar wij weten dat wat God begonnen is, door niemand tegengehouden kan worden.”

Het werk van Gladys kan niet bestaan zonder gebed. Ze vraagt of jullie voor haar en het dorp willen bidden en geloven dat God Kapembwa verandert.

Stories from the Region