Ik was een dief en verdiende Gods liefde niet

Peter was een dief en dacht dat hij Gods liefde niet waard was. Peter: “Maar God heeft mijn leven compleet veranderd! Nu kan ik Zijn liefde zelfs aan anderen uitdelen.” Lees hier het getuigenis van Peter uit Zambia.

Peter groeit op in armoede en kon niet tot nauwelijks voorzien in zijn dagelijkse behoeften. Laat staan naar school gaan en een opleiding volgen. Zo begon hij met stelen. “Op een nacht, terwijl ik vluchtte voor de politie, werd ik in mijn rug geschoten. De arts vertelde dat ik niet lang meer te leven had en dat ik waarschijnlijk nooit meer kon lopen. Mijn toekomst zou zijn: verlamd en liggend in een ziekenhuisbed. Op dat moment was mijn leven zo goed als voorbij.

In diezelfde tijd was er een evangelist die regelmatig het ziekenhuis bezocht waar ik in lag. Hij deelde het verhaal van Gods liefde voor mij, maar het duurde enige tijd voordat die boodschap in mijn hart landde. Ik dacht dat ik te slecht was om Gods liefde te ontvangen en dat er geen hoop meer was voor mij. Toch gaf de evangelist niet op en begon ik mijzelf te realiseren dat Jezus ook voor mij naar de aarde kwam om te sterven. Alle mensen hebben gezondigd…”

Tijdens de maanden in het ziekenhuis verandert Peter van een wanhopige man, naar een voorvechter van Gods liefde. Ook de arts geeft toe dat Peters leven een wonder is. Hoewel hij alleen nog maar in staat is om langzaam zijn benen voort te slepen, kan hij dus ‘lopen’. Hij ziet zijn ontslag uit het ziekenhuis als slechts het begin van zijn nieuwe leven. In Zambia heerst een cultureel stigma op mensen met een beperking. Veel kinderen met een beperking worden in huis verborgen gehouden, omdat ze gezien worden als een vloek en brengen schaamte over hun familie. Peter heeft niet alleen zijn beperking waar hij mee om moet gaan, maar ook zijn verleden als een dief. “Iedere keer dat ik me hopeloos voelde, voelde ik de aanwezigheid van Jezus in mijn leven sterker worden. Ik begon met dienen in een lokale kerk en dat gaf me hoop. Mijn passie groeide. In 2014 richtte ik de Peter Bethesda Mercy Ministry op, gericht op het helpen van kinderen met een beperking. Dankzij deze school kunnen kinderen onderwijs ontvangen. Bovendien draagt de school eraan bij om in onze community, kinderen met een beperking langzaamaan te accepteren.”

God gebuikt ons allemaal – inclusief onze worstelingen en ons verleden – voor Zijn glorie. Je kunt ons helpen om mensen als Peter te ondersteunen in het delen van het evangelie met de minst bereikten.

Stories from the Region

Jezus is sterker dan hekserij

In een dorpje aan het Tanganyika-meer in Zambia werkt Gladys. Kapembwa staat bekend als een van de meest duistere dorpjes rondom het meer. Inwoners doen hier bijvoorbeeld aan hekserij en gaan naar toverdokters. Hoewel hekserij een sterke grip heeft op het dorp, vindt er langzaam een verandering plaats! Waarom? Omdat steeds meer mensen Jezus leren kennen.

Lees meer