Image
bijbel

Hisham vroeg om een Bijbel

Op een dag hoorde Hisham OM’er Daniël over Jezus praten op een universiteit in het Midden-Oosten. Hij werd nieuwsgierig, want hij had als kleine jongen al over Jezus gehoord en wilde sindsdien meer weten. 

Twintig jaar geleden had het kleine zusje van Hisham een gewonde arm. De enige oplossing was amputeren. De avond voor de operatie vertelde ze haar familie dat Jezus naar haar toe was gekomen en haar had genezen. De volgende ochtend bezocht de familie de dokter. De dokter kon niet uitleggen hoe, maar haar arm was genezen en de operatie werd geannuleerd. Het hele huishouden van Hisham kende dit verhaal, maar ze geloofden nog steeds in de islam. Al sinds Hisham klein was, wilde hij meer weten over Jezus, maar hij was te bang om ernaar te vragen. Dus toen hij Daniël hoorde spreken, greep hij de kans en vroeg om een Bijbel.


"Het was heel dapper", herinnert Daniel zich. "Ik heb nog nooit eerder op een open plek gesproken omdat het in deze regio erg gevaarlijk kan zijn om in het openbaar over Jezus te spreken. God heeft ons echt samen geleid." Na die eerste ontmoeting bezocht Daniël hem nog een paar keer, maar ondanks Hishams belangstelling voor het Evangelie, is hij bang. Hij is bang voor de politie en bang dat zijn familie hem zal verstoten. "In een samenleving als deze, als een familie je verstoot, dan heb je niets", legt Daniel uit. "Op dit moment weet ik niet wat er met hem zal gebeuren." Daniel heeft echter nog steeds hoop voor Hisham en zijn hele familie. "God is twintig jaar geleden ergens mee begonnen. Het laat zien dat we God moeten vertrouwen in dat Hij weet wat Hij doet", zei Daniel. "Misschien zal God via hem het hele gezin bereiken."
 

Blijf bidden voor de bediening onder moslims in het Midden-Oosten. Bid voor Hishman en anderen zoals hij die ernaar verlangen Jezus te leren kennen, maar bang zijn voor hun regering en familie. Bid om moed onder de werkers in de bediening om vrijmoedig het Evangelie in deze regio te delen.
 

Share on