Het Evangelie delen met kunst

Het Evangelie delen kan werkelijk op allerlei soorten manieren. De liefde van Jezus kun je immers in zoveel daden laten zien. Gerdine (België) doet dit door middel van kunst! Samen met het lokale OM-team brengt ze door middel van een indrukwekkende kunsttentoonstelling genaamd: ZIE HET LAM VAN GOD, de inwoners van België dichter aan Gods hart.

Het gaat om 15 prachtige Vlaamse schilderijen, afkomstig uit het jaar 1400-1600. Samen brengen zij het Evangelie tot leven. Bezoekers leggen door een labyrint een route af langs schilderijen van onder andere: Jheronimus Bosch, Dirk Bouts, Rogier van der Weijden, en Pieter Brueghel de Oudere. Je start bij het scheppingsverhaal en wordt meegenomen in verhalen zoals de voorspelling van de geboorte van de Messias, de doop van Jezus én natuurlijk ook Zijn opstanding. Het laatste stuk is naar eigen zeggen het meest indrukwekkende, namelijk het kunstwerk: Lam van God van schilder Jan van Eyck. Het schilderij is al minstens 600 jaar oud en laat zien dat Jezus het ultieme offer is voor alle mensen. “Wij geloven dat God dit unieke kunstwerk heeft bewaard om in deze tijd de harten van de inwoners van de België te raken met het Evangelie. vertelt Gerdine.

Gerdine legt uit dat het soms moeilijk is om in België het Evangelie te delen, omdat veel mensen beschadigd zijn door de kerk als instituut. “Ons team bestaat uit mensen met een grote liefde voor de Vlaamse Primitieven en voor het delen van het Evangelie door middel van kunst. Ons plan is om deze kunstbeleving naar verschillende steden te brengen en hiervoor samen te werken met kerken en lokale kunstinitiatieven. Hoe mooi is het dat we door middel van cultureel erfgoed het Evangelie opnieuw mogen vertellen? We kunnen laten zien dat je in Jezus echte hoop vindt."

Wil jij bijdragen aan de verspreiding van het Evangelie in België? Steun dit project door middel van een gift en bid mee. 

Doneer hier