Image
Turkish_earthquake_2023

Reddingswerk en eerste hulp duurt langer dan alleen vandaag… Het team van OM-Turkije bevindt zich midden in het epicentrum van de aardbevingen van de afgelopen 24 uur, in en rondom de stad Gaziantep. Samen met het OM International Disaster Relief Team, lokale kerken en partners zoeken we mee naar overlevenden en bieden we eerste- en daarna langdurige hulp aan de getroffen mensen in de regio. Zij hebben jouw hulp nodig. Bid en help je mee? 

Ja ik geef!

 “De omvang van deze ramp is niet te omschrijven. Duizenden mensen zijn omgekomen en ontheemd. De tijd dringt voor de mensen onder het puin.”, vertelt een collega. “Afgelopen zondag predikte een Turkse voorganger nog over Jezus, de Opstanding en het Leven, nu lag zijn familie onder het puin en hebben hij en zijn vrouw het niet overleefd. Hun zoon van 8 jaar blijft nu alleen achter.” 

Het OM team in Turkije staat versteld van alle aangeboden hulp. Op dit moment maken zij een hulpplan, voor de eerste cruciale dagen, maar ook voor de langere termijn. De druk op hun schouders is enorm. Er komt zoveel op hen af. Wegen zijn versperd, families liggen onder het puin, mensen zijn in paniek en hulpmaterialen zijn niet altijd beschikbaar. Daarbij is er ook nog het gevaar van naschokken. De hulpverlening komt op gang, maar vraagt wel een lange adem. Toch staat één ding staat vast; naast alle hulp, hebben getroffen mensen de liefde en genade van Jezus nodig. Met jouw gift kunnen we hulpgoederen uitdelen, zoals warme winterkleding, dekens, voedsel en hygiëneartikelen. Dit gaat hand in hand met het bidden voor mensen en het delen van de Hoop die Jezus is.

Turkije was één van de eerste werkvelden van Operatie Mobilisatie. Sinds 1963 verspreiden veldwerkers hier het Evangelie. Na de vorige grote aardbeving in 1990 heeft de Turkse evangelische alliantie een plan van aanpak opgesteld voor wanneer er in de toekomst een soortgelijke ramp zou gebeuren. Deze is nu in werking gesteld.

ja, ik geef!

Met jouw gift kunnen we hulpgoederen uitdelen:

  • Voedselpakket voor getroffen gezinnen = € 40.-
  • Hygiënepakket = € 15.-
  • Set basis tentaccommodatie = € 60 .-
  • Warme kleding en dekens = € 50.-


Geef aan de noodhulp voor Turkije en Syrië, zodat we ter plaatse kunnen helpen! De komende periode houden we jullie graag op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom de hulpverlening.
 

Share on