God zendt Peter naar de Sahel

Lang geleden besloot Peter om zijn hele leven te wijden aan het verspreiden van de genadeboodschap van Jezus. “Noord-Afrika stond toen niet op mijn lijstje van potentiele landen, maar ik belande er uiteindelijk toch!” legt Peter* uit.

"Al lange tijd wilde ik naar India gaan, omdat mijn vader daar door zijn vrienden tot de Islam was bekeerd. Ik verlangde ernaar om hen allemaal over Jezus te vertellen. Achteraf gezien is dit gelukkig niet gebeurd! Naar India opende God de deuren niet, maar Hij sprak heel duidelijk dat ik naar de Sahel regio mocht gaan.

Ik liet mij trainen voor mijn missie en vertrok samen met een andere zendeling uit Zambia naar dit gebied. We dachten dat we goed waren voorbereid, maar waren toch verbaasd over de mate van armoede die we zagen. Zelf kwamen we uit Zambia, dus een bepaalde mate van armoede waren we gewend. Toch heeft deze missie onze afkomst doen herwaarderen. Er waren meer cultuurschokken. Denk aan het gedrag van de mensen, maar ook het eten! Het was oprecht lastig om hier aan te wennen, omdat de geur van het eten niet bepaald aantrekkelijk was. Zelfs voor het eten bad ik: ‘Heer, geef mij genade om niet te over te geven’. Gelukkig was het leren van nieuwe talen niet te moeilijk. Zo leerde ik Frans en Arabisch en konden we al snel met de mensen op straat praten.

Een super idee
Ik ontdekte dat veel jongeren wilden vertrekken uit hun land en graag wilden emigreren naar bijvoorbeeld de Verenigde Staten. Engels is dan ook een gewilde taal om te leren en dat bracht mij tot een super idee! Omdat je hier niet zomaar openlijk kun evangeliseren zonder gevaar te lopen, kun je op de lange termijn beter een project opstarten. Om de boodschap van het Evangelie te delen begon ik met het geven van engelse lessen. En langzaam maar zeker begon ik vrucht te zien op mijn werk! Ik bouw aan vriendschappen en zie dat de Heilige Geest hun harten aanraakt.

Woedende families
Tijdens de Engelse lessen doen we inmiddels ook Bijbelstudies. Sommige leerlingen vertellen mij dat ze geloven dat Jezus voor hen is gestorven. Toch durven ze hem niet te volgen. Ze zijn heel bang voor wat er met hen gaat gebeuren als ze openlijk voor hun geloof uitkomen. Voor velen in de Sahel betekent de beslissing om Christus te volgen, dat ze het risico lopen om familie, vrienden en levensonderhoud te verliezen. Sommige nieuwe gelovigen van het OM-team hebben de stad moeten ontvluchten om aan de woede van hun familie te ontsnappen, terwijl anderen het niet aan hun familie hebben verteld.

Toch houd ik van uitdagingen, omdat ik geloof dat God altijd buitengewone dingen wil doen door ‘gewone’ mensen. Hij wordt daardoor verhoogd! Als ik over 100 jaar nog de kracht heb, wil ik nog steeds op het zendingsveld zijn: ik wil mijn hele leven voor Jezus gaan".

*naam veranderd voor de veiligheid

 

 

Geef onbereikte mensen de kans om van Jezus te horen!

Help mee te bouwen aan levende gemeenschappen van Jezus-volgers, lees hier hoe je mee kan doen.

Meer informatie  ❯