"God is goed en genadig!"

Wat een zegen is het als we verhalen horen over mensen die tot geloof komen! Brahim* uit de Sahel is zo’n bevoorrechte man, die tot Jezus is gekomen in één van de minst bereikte gebieden. 99,9% van de inwoners in de Sahel kent het Evangelie niet. Brahim is nu een gelovige die aan anderen uitdeelt wat hij heeft ontvangen. Zo kunnen er bloeiende gemeenschappen van Jezus-volgers ontstaan. Dat is onze missie.

Brahim groeit op in een nomadengezin in de wildernis in en rondom de Saharawoestijn: “Ondanks de hechte familieband, de prachtige natuur en de wilde dieren is het een hard bestaan. Afhankelijk van het regenseizoen trekken we steeds verder rond. Ik ben opgevoed met het idee dat vrouwen minderwaardig zijn en geen eigen mening mogen hebben. Jarenlang behandelde ik mijn vrouw slecht en sloeg ik haar als ze iets voor mij weigerde te doen. Toen ik mijn hart aan Jezus gaf en de Bijbel las, openbaarde God mij de waarde van een vrouw. Hij heeft ons als man en vrouw één gemaakt. Wij zijn gelijkwaardig en ik moet mijn vrouw liefhebben. Toen vroeg ik mijn eigen vrouw om vergeving. Ik legde haar uit wat God in mijn hart had gedaan. Mijn vrouw en kinderen zien dat ik een betere man en vader ben geworden. Mijn dochter zei zelfs: ‘Papa, ik zou willen dat je altijd zo zou blijven. Ik ben blij dat ik jouw dochter mag zijn.’ God is goed en genadig!”

Toen vroeg ik mijn eigen vrouw om vergeving. Ik legde haar uit wat God in mijn hart had gedaan.

Brahim heeft bij ons team een discipelschapstraining gevolgd. Hij is een enthousiaste en toegewijde christen, die nu anderen in zijn eigen huiskring onderwijst over de Bijbelse principes. Drie mensen hebben zich al bekeerd tot Jezus Christus. Mede dankzij jouw steun en gebed leren mensen als Brahim Jezus kennen.

 

Helpt u mee om nieuwe gelovigen als Brahim de kans te geven een discipelschapstraining te volgen?

 

Wat doet Operatie Mobilisatie?

 

 •  

  Wij ondersteunen lokale werkers in het opbouwen van geloofsgemeenschappen.
  Dit kost €40,- per maand per werker
   

  GEEF NU €40  ❯

 •  

  Wij bieden nieuwe gelovigen als Brahim een discipelschapstraining aan.
  Een training kost €90,-
   

  GEEF NU €90  ❯

 •  

  Wij helpen lokale trainers om nieuwe gelovigen te onderwijzen in Bijbelse principes.
  Dit kost €150,- per maand per trainer
   

  GEEF NU €150  ❯