In gesprek met Gert-Jan Segers

Deze maand gaat onze directeur John Maasland in gesprek met Gert-Jan Segers. We zijn benieuwd naar zijn ervaring in Egypte, wat deed deze zendingsreis met hem? We geloven dat dit een bijzonder gesprek zal worden, waarin we elkaars hart wat beter gaan leren kennen. 24 september is de uitzending online te vinden op ons YouTube-kanaal.

Gert-Jan Segers is geboren in het jaar 1969 en groeide op in Leeuwarden. Inmiddels is hij getrouwd en kregen ze samen 3 dochters. Zijn ouders waren in de stad evangelist namens de Gereformeerde Gemeenten. Het was dus geen verrassing dat Gert-Jan ooit zelf een zendingsreis zou maken en het Evangelie van Jezus in zijn hart zou dragen, zowel in zijn privéleven als in zijn loopbaan.

In 1999 werkte Segers een jaar bij de Evangelische Omroep als journalist voor Radio 1. Daarna werd hij door zijn kerkelijke gemeente in Leiden en namens de Gereformeerde Zendingsbond uitgezonden naar Egypte. Van oktober 2000 tot juni 2007 was hij in Caïro coördinator van een christelijk toerustingscentrum. Hij was onder andere betrokken bij conferenties voor christelijke leiders en studenten.

Ik ben de politiek ingegaan omdat ik het christelijk geloof handen en voeten wil geven in de praktijk.

Sinds 2015 is hij fractievoorzitter van de ChristenUnie. Hij stelt: "Oneliners in de politiek zijn alleen nuttig als je er een goed verhaal aan kunt koppelen. Ik ben de politiek ingegaan omdat ik het christelijk geloof handen en voeten wil geven in de praktijk. Geloof is niet alleen voor de zondag en ook niet alleen iets waarover je mooie dingen kunt zeggen. Ik wil laten zien dat geloof en christelijke waarden er juist om vragen om praktisch te worden vertaald en zo hun waarde te bewijzen voor de samenleving. Een bijzonder voorbeeld daarvan is voor mij William Wilberforce, die als christen streed tegen de slavernij en het einde daarvan nog mocht meemaken.

Afgelopen jaar bracht Gert-Jan zijn nieuwe boek uit, genaamd: ‘De verloren Zoon’. Hierin ziet hij gelijkenis met Nederland als de verloren zoon. Ook hier zullen we tijdens ons vraaggesprek dieper op ingaan.

 

 

OM in gesprek met Gert-Jan Segers
John Maasland, directeur van OM in Nederland gaat in gesprek met Gert-Jan Segers. De opname van dit gesprek zal 24 september op ons YouTube-kanaal worden geplaatst. Abonneer je op ons kanaal en bekijk dit bijzondere gesprek.

Abonneren  ❯