‘Geen plan van ons tweetjes’

Noah en Sara Aardema zijn begin september vertrokken om te gaan dienen bij vier projecten van Operatie Mobilisatie. Zes maanden geleden waren zij bij het zendingsweekend.

Ze hadden het plan om met een busje door Europa te trekken en aan te sluiten bij bestaande evangelisatieprojecten. Het busje was al aangeschaft en de reis in hoofdlijnen gepland. ‘Alleen’ het zendingsweekend nog.  

“Wat we daar vooral hebben geleerd, is dat het geen plan van ons tweetjes kan zijn. Het is Gods plan, waar wij bij aan mogen sluiten”, zegt Noah. “Met een team van mensen om ons heen, met wie we dit samen gaan doen”, vult Sara aan. “Wij zijn de handen en voeten van een lichaam. Waar we eerst dachten dat we het zelf moesten doen, werd tijdens het zendingsweekend duidelijk dat God een plan heeft en dat wij, Noah en ik, maar ook onze achterban, onze gemeente en het thuisfrontteam, daar onderdeel van zijn.”  


Bij twijfel, GAAN! 

Ze vonden het weekend in Bantega (Friesland) heel waardevol. “Je hoort de verhalen van anderen, leert daar ook van. Je staat echt stil bij wat je gaat doen, in gebed, met anderen. Het is een onmisbaar stukje visievorming. Niet ‘wat wil ik’, maar ‘waar mag ik aansluiten?’. Dat helpt heel erg in het proces van het gaan.”   

 
De reis

Begin september vertrokken Noah en Sara. Het eerste land waar ze mogen dienen is Servië. Daar gaan ze de hele maand werken in de wasserij en koffietent van een vluchtelingenkamp. In oktober vertrekken ze naar Albanië, waar ze onder meer aansluiten bij het Special Needs Ministry Team van OM. Een bediening onder verstandelijk- en lichamelijk beperkte kinderen. Ze blijven twee maanden in Albanië en gaan in januari richting Griekenland, waar ze maaltijden en kleren uitdelen aan daklozen en uitreiken naar prostituees. In april vertrekken ze naar Spanje, waar ze in mei en juni gaan klussen aan een hostel. Dat hostel ligt aan de route naar Santiago de Compostella. Ze hopen daar in gesprekken met pelgrims het Evangelie te kunnen delen.   

 
Ben jij benieuwd naar jouw plek in de missie van onze God? Kom naar het zendingsweekend van 28-30 oktober. 

Meld je hier aan

Share on