Faheem krijgt een audio-Bijbel cadeau

Faheem groeide samen met zijn jeugdvriend op in een moslimfamilie. Faheem: “David is echt mijn beste vriend. Zo reisden we altijd samen door de Sahel en waren we tot een jaar geleden nog nooit van elkaar gescheiden geweest. Vorig jaar vertrok ik zonder hem naar Sudan, voor een familiebezoek aan mijn vader. Eenmaal terug op mijn boerderij, kwam David bij mij op bezoek en herkende ik mijn vriend niet meer.

David praatte alleen nog maar over Jezus. Zijn woorden waren: ‘Ik was eerst blind voor het Evangelie en nu heb ik de waarheid in de Bijbel gevonden. Ons wordt van jongs af aan verteld dat de Bijbel corrupt is, maar dat vertellen ze je alleen maar omdat ze niet willen dat je de waarheid vindt. Lang was ik opzoek naar de waarheid over wie God is, totdat ik van iemand een audio-Bijbel kreeg. Iedere avond luisterde ik naar een Bijbelverhaal’! Vervolgens gaf hij mij een audio-bijbel cadeau en zei hij dat ik ernaar moest luisteren.

Stiekem was ik heel erg geïnteresseerd, omdat ik zag dat mijn vriend ten positieve was veranderd. Zo gezegd, zo gedaan. Een paar weken lang luisterde ik iedere avond naar iemand die aan mij de Bijbel voorlas. Ik ontdekte dat het karakter van de God in de Bijbel heel anders is dan in de islam. In de Bijbel is God liefde en wil Hij een Vader zijn. In de islam is Allah onze meester en zijn wij slaven. Zijn plan met de mens volvoert hij door mensen te straffen, maar in de Bijbel wil God ons redden. Alles waar de Bijbel over spreekt is: houd van je vijanden, bid voor degenen die je vervolgen en zegen degenen die je vervloeken. Dat raakte mijn hart.

Ik was eerst blind voor het Evangelie en nu heb ik de waarheid in de Bijbel gevonden.

Dankzij het cadeau van vriend David heb ik een korte tijd geleden mijn hart aan Jezus gegeven. Daarna voelde ik een bijzondere vrede in mijn hart. Ik ben een nieuwe schepping in Christus Jezus en mijn naam is geschreven in het Boek des Levens.”

*naam veranderd voor de veiligheid

 

Geef onbereikte mensen de kans om van Jezus te horen!

Help mee te bouwen aan levende gemeenschappen van Jezus-volgers, lees hier hoe je mee kan doen.

Meer informatie  ❯