Zodra je ervoor kiest om Jezus te volgen, betekent dit dat je onderdeel bent van Gods missie. Je bent al een gezondene, een zendeling overal waar je komt. De vraag die dan vaak opkomt is: hoe kan ‘zending’ vorm krijgen in mijn leven? Het zendingsweekend helpt daarbij! Zo veranderde dit weekend voor Esther alles: “Het raakte me dat er zoveel mensen zijn die nog niet van Jezus hebben gehoord.”

Esther besefte tijdens het zendingsweekend dat ook zij geschikt was voor zending. Afgelopen jaar reisde ze af naar het Himalayagebergte. “Ik ben opgegroeid in een zendingsfamilie en vond de verhalen van mijn opa en oma prachtig. Toch had ik geen idee wat zending voor mij inhield. Tijdens de Pabo kwam ik erachter dat ‘juf zijn’ niks voor mij was. Ik was op zoek naar ‘hoe nu verder?’ en werd in een kerkdienst uitgenodigd om naar het OM-zendingsweekend te gaan.

Dit weekend veranderde voor mij alles. Het wakkerde echt iets aan! Het raakte me dat er zoveel mensen zijn die nog niet van Jezus hebben gehoord. Ik kreeg een helder beeld van hoe mijn leven als zendeling eruit kan zien en dat gaf perspectief. Ik dacht altijd dat ik naar een verafgelegen jungle zou moeten afreizen, maar dat viel allemaal reuze mee. Ik liep eerst nog met de gedachte rond om een nieuwe studie op te pakken, maar ben God blijven bidden voor richting. Het verlangen om naar Azië te gaan liet mij maar niet los en werd steeds sterker. Al snel pakte ik de telefoon en belde ik naar Operatie Mobilisatie. Nu ben ik net aangekomen in de hoofdstad, krijg ik taalles, delen we Bijbels uit en bezoeken we mensen in bergdorpjes. Voor mensen die geestelijke nood ervaren, mag ik tot zegen zijn. Dit is geweldig!”

"Mijn advies is: ga gewoon naar het zendingsweekend. Het is geen commitment, maar een vrijblijvend bezoek. Een verlangen om op zendingsreis te gaan zit er niet voor niks. God zal de juiste deuren voor je openen als je Hem daarom vraagt.”

Meer informatie over het zendingsweekend

Share on