'Elk christen moet discipelschap doormaken'

“Zoals Jezus met vijf broden en twee vissen duizenden mensen te eten gaf, kan Hij met ons team van achttien mensen, miljoenen moslims bereiken”, zegt Bir*.  

 

Bir werd geboren in een christelijk gezin, in het oosten van India. Toen hij zeventien jaar oud was, nam hij Jezus als zijn Redder aan. Hij begreep dat hij zonder Jezus niets kon, dat hij volledig van Hem afhankelijk was, dat hij wilde leven vanuit die volmaakte liefde. Vanaf dat moment was het zijn missie om het Evangelie te delen onder de moslims in India, zodat zij ook die liefde konden ervaren.  

Bir en een team van achttien medewerkers (die zich fulltime inzetten voor de verspreiding van het Evangelie) wonen en werken in een overwegend islamitisch gebied, waar meer dan zestig miljoen moslims wonen. Vijf jaar geleden begonnen ze met het trainen van lokale christenen. “Achttien arbeiders kunnen het Evangelie niet met zestig miljoen mensen delen, maar we kunnen wel lokale christenen opleiden tot leiders die Gods woorden zaaien in hun eigen gemeenschap.” Het team wil christenen discipelen, hen leren hoe ze in Jezus sterk kunnen staan in vervolging en andere uitdagingen. “Elk kind van God dat uit het water komt, moet discipelschap doormaken. Nieuwe volgelingen van Jezus hebben leiding nodig.”  

Er zijn nu zestig mannen en vrouwen uit Noord-India die de discipelschapstraining gaan volgen. Bir en zijn team hebben al die mensen bezocht. “Ik sliep bij hen, at met hen en probeerde erachter te komen wie ze zijn, wat ze doen en hoe we ze het beste kunnen trainen.” In de komende twee jaar worden deze zestig mensen klaargestoomd voor de bediening in hun eigen gemeenschap. “Ze leren over het karakter van God, hoe ze de Bijbel moeten lezen, over gemeentestichting en leiderschap. Na die twee jaar gaan ze in hun eigen omgeving starten met het opzetten van thuiskerken en bouwen ze mee aan een levende gemeenschap van Jezus-volgers.”  

Bid voor Bir en het team in India dat ze mogen volharden en de hoop niet verliezen. Bid dat God vermenigvuldigt, dat de harten van miljoenen Indiase moslims geraakt worden.  

Het werk van Bir en het team is niet mogelijk zonder mensen die ons werk maandelijks ondersteunen. Daarom zoeken we vrienden die bij willen dragen aan de verspreiding van het Evangelie. Help ons door vriend te worden van OM voor tien euro per maand.  

Share on