Een wonderlijke ontmoeting

written by Christina Amato

Ulyana besloot nog een laatste boodschap te doen in Willemstand, Curaçao. Dit deed ze nog nét voordat de Logos Hope het eiland zou verlaten. Na het boodschappen doen, maakte ze nog een laatste wandeling door het centrum. En opeens begon het hevig te regenen.

Ulyana’s vertelt verder: “Tot mijn verbazing stopte er een auto naast mij die een lift aanbood. Wat was ik dankbaar voor deze vriendelijke vrouw, Gloria. Natuurlijk maakte ik daar graag gebruik van. We raakten aan de praat en ze was nieuwsgierig naar wat iemand uit Rusland helemaal naar Curaçao toebrengt. Ik legde Gloria uit dat ik bemanningslid ben van de Logos Hope en terwijl ik dat deed vulden Gloria’s ogen zich met tranen. ‘Dit is een wonder van God!’ zei ze. En ze vertelde verder: ‘Mijn kleinzoon heeft zich een paar dagen geleden aangemeld als vrijwilliger op het schip! Hij zit nu in isolatie voordat hij aan boord mag als voor voorzorgsmaatregel tegen Corona. Ik maak me ernstig zorgen en heb er slapeloze nachten van.’

Toen Gloria haar zorgen deelde, snapte ik waarom God ons samen had gebracht,’ zegt Ulyana. “God hoorde haar gebeden. Ik kon haar meer vertellen over het leven op het schip, waardoor ze zich minder zorgen hoefde te maken. We hebben meer dan twee uur gepraat en na afloop voelde Gloria zich een stuk beter over het vertrek van haar kleinzoon. God liet me zien dat Hij echt om ons geeft en dat Hij in alles voorziet!

Het was echt een wonder. Omdat het regende stopte Gloria haar auto, op mijn laatste dag in Curaçao. Dat is hoe God werkt. Als iets belangrijk voor ons is, dan is het belangrijk voor Hem. Er is niets dat niet belangrijk genoeg is voor God.”