Een verlangen om mensen te laten ervaren hoe krachtig het Woord van God is

Toen Christiaan (voorganger van de Filadelfia Gemeente in Apeldoorn) voor het eerst van de DBS methode hoorde, was hij niet direct enthousiast. Wel hadden hij en zijn vrouw het verlangen om mensen in hun omgeving te laten ervaren hoe krachtig het Woord van God is en te vertellen over Jezus. Tijdens een interview kwamen wij erachter waarom Christiaan nu wel een grote fan is van de DBS!

Waar hoorde je voor het eerst van de DBS?
Het is een methode die wereldwijd ontzettend veel op het zendingsveld wordt gebruikt. Tijdens een GO conferentie van Operatie Mobilisatie hoorde ik dat iedereen aan een DBS kon deelnemen en de voorbereidingstijd minimaal zou zijn. Toen dacht ik eerlijk gezegd: ‘wat stelt dit dan voor?’ Ik geloof namelijk juist dat als je iets goeds wilt neerzetten, je ook goed moet voorbereiden. Even later bezocht ik een andere conferentie Duitsland. Daar kwamen veel zendelingen bij elkaar die onder moslims werken en gingen we (jaja) een DBS doen! Daar kon ik precies zien wat het inhield en kwam ik terug op mijn eerdere besluit. ‘Dit zou wel eens een prachtige methode kunnen zijn om mensen te vertellen over Jezus!’, dacht ik.

Mensen kunnen simpelweg niet onveranderd blijven na het volgen van een Discovery Bible Study en ontdekken zelf wie God is!

Hoe ben je gestart?
Samen met mijn vrouw ben ik steeds opzoek naar een manier om mensen in mijn omgeving te bereiken met het evangelie. Anderhalf jaar geleden zijn we gewoon gestart met bidden. We vroegen aan God of Hij de juiste mensen op ons pad wilde brengen voor het starten van een DBS. In totaal hebben we 3 maanden lang intensief gebeden; voor onze woonplaats, de locatie en meer. Enige tijd later belde vrienden ons op brachten zij ons in contact met vluchtelingen die naar onze woonplek gingen verhuizen. Zij vroegen ons of wij met hen in contact wilde komen. Zo gezegd, zo gedaan. Overigens was het Iraanse stel nog maar net tot bekering gekomen. Ze nodigden voor de eerste meeting gelijk twee andere mensen uit. Op die manier voorzag God op wonderlijke wijze voor mensen!

Voor wie is de DBS?
Het is voor iedereen die wil weten wat de Bijbel zegt, gelovig, ongelovig, moslim of boeddhist. Nogmaals voor iedereen! Het draait om het samen ontdekken wat er met de Bijbeltekst gezegd wordt. Je moet niet proberen om alles te verbeteren en het gesprek gewoon lekker laten gaan. Je bent niet verantwoordelijk voor wat het uitwerkt. De bedoeling is eigenlijk dat je mensen door middel van vragen dieper laat graven in de Bijbeltekst. Dan doen ze zelf ontdekkingen! Het zijn bijna altijd ontdekkingen die de harten van mensen raken. Als mensen dit een tijdje doen, zie je dat de meeste mensen het ontzettend leuk vinden en terug blijven komen!

Wat doe je als mensen niet zomaar naar je toekomen?
Zoek een Person of peace! Dat is een pas bekeerd iemand of een persoon die hongerig is naar God en meer over Hem wil weten. Geloof me maar, deze persoon komt (als je ervoor bidt) vanzelf op je pad. Het is iemand waarin je kan investeren. De ervaring is dat deze mensen na een tijdje ontzettend enthousiast worden en ook andere mensen gaan uitnodigen. Dit principe is wellicht al eeuwen oud, maar het werkt ontzettend goed in het buitenland en ik geloof ook in Nederland.

Komen er mensen tot geloof?
Jazeker! Laatst heeft een vrouw uit onze groep haar hart aan Jezus gegeven. Ze is opgegroeid in een niet-christelijk gezin en kende de Here Jezus niet. Puur uit interesse heeft ze Godsdienstwetenschappen gestudeerd. Toch had ze zelfs na haar studie nog geen idee wie God voor haar persoonlijk was. Nu mede dankzij de DBS wel!! Bijzonder hè? De DBS is een geweldige vorm van zaaien! Wij mogen door middel van een DBS op de akker van een hart zaaien, hoe kostbaar is dat?! Mensen kunnen simpelweg niet onveranderd blijven na het volgen van een Discovery Bible Study en ontdekken zelf wie God is!

Hoe zie je de toekomst voor deze groep?
Mijn verlangen is dat er veel meer mensen gaan komen en ook een DBS-groep gaan opstarten! Onze groep is voor dit seizoen bij elkaar, maar we weten absoluut niet hoe alles er over een jaar uit gaat zien. We hebben inmiddels een mooie vertrouwensband met elkaar opgebouwd en dat is ook heel wat wat waard. Als je het een paar keer gedaan hebt; zie je vanzelf gebeuren dat de mensen anderen gaan benaderen. Zij gaan door!

 

 

Meer over Discovery Bible Study

Als je, net als wij, gelooft in de kracht van Gods Woord, dan ga je de DBS geweldig vinden. Wij willen zoveel mogelijk mensen bekendmaken met het Woord. Wil jij dit ook? Doe dan zelf een DBS en ondersteun onze zendelingen. Ga deze zomer mee op reis!

Meer informatie  ❯