Doulos Hope – dienaar van de Hoop

We hebben een nieuw schip aangekocht, de Doulos Hope. Een kleiner schip dan de Logos Hope, waardoor ze in ondiepere wateren kan varen en zo nieuwe plaatsen kan bedienen. Momenteel ligt het schip in Singapore, waar het tot begin van het jaar 2023 wordt klaargemaakt voor de bediening.

Het is al jaren een droom, een schip dat ook de kleinere havens van Zuidoost-Azië kan bezoeken. Een regio waar zeventig procent van de minst bereikten woont. “De kern van onze missie gaat veel verder dan het runnen van een schip. We willen het schip gebruiken als een soort katalysator, een aanjager, voor onze missie: levende gemeenschappen van Jezus-volgers overal ter wereld”, zegt Seelan Govender, CEO van OM Ships International.

De Doulos Hope zal langer in de havens blijven dan de Logos Hope, zodat er meer tijd is om betrokken te raken bij de gemeenschap en relaties op te bouwen. De bediening aan boord zal er dan ook iets anders uit zien dan aan boord van de Logos Hope en is er dus hoofdzakelijk op gericht om lokale geloofsgemeenschappen te versterken. “Het is een voorrecht om samen met God Zijn missie te volgen en christenen uit te nodigen om het Evangelie te delen. Zijn diepe liefde en genade verandert nog steeds zoveel levens. Daarom hebben we gekozen voor de naam Doulos Hope, 'dienaar van de Hoop'. Zowel wij als het schip zijn dienaren van de Hoop die in ons is, Jezus Christus”, aldus Govender.

Gestart met werven personeel en fondsen

Intussen zijn we wereldwijd gestart met het werven van fondsen en personeel. Met vijf dekken en 120 bemanningsleden is het schip een stuk kleiner dan haar grote zus de Logos Hope, maar de mogelijkheden om met je beroep aan boord te dienen zijn er volop. Of je nu werkzaam bent in IT, techniek, communicatie, of graag mensen wilt dienen met een overheerlijke maaltijd, gemaakt in de scheepskeuken. Er is zeker een functie voor jou. Afgelopen week zijn de eerste vacatures online gegaan. Denk aan verpleegkundigen, een grafisch vormgever, engineers en technici. De komende weken volgen er meer.

Bekijk de eerste vacatures

Onze droom reikt verder

De Doulos Hope is ons tweede schip, maar de droom reikt verder. In de toekomst willen we bouwen aan een grotere vloot, waarin elk nieuw schip een eigen geografische focus krijgt, in overeenstemming met onze visie: bouwen aan levende gemeenschappen van Jezus-volgers door te investeren in het maken van discipelen, leiderschapstraining, beschikbaar stellen van Bijbelse literatuur, betrokkenheid bij de gemeenschap en samenwerking met lokale kerken. "Onze visie is dat in de scheepsbediening mensen gaan samenwerken om iets te bereiken wat ze nooit zouden kunnen als individuele kerk, denominatie of organisatie."

Ben je benieuwd naar de bediening aan boord van de Doulos Hope? Kom dan langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Share on