Christa is net twee maanden terug van de SUMMIT in het Himalayagebergte. Ze wist van tevoren dat thuiskomen in Nederland niet gemakkelijk zou zijn, maar haar liefde voor zending is groter dan ooit. 

“Door dagelijks zo afhankelijk van God te zijn, heb ik voor het eerst mogen ervaren dat Hij voorziet in alles. Mijn relatie met God is zoveel dieper geworden. Ook de standvastigheid van onze broers en zussen in dit gebied heeft een grote impact op mij gehad. Zij volgen Jezus ten koste van alles! Zij volgen hun Messias, ook wordt dat door hun cultuur flink ontmoedigd. Door hun liefde voor Jezus te zien, is mijn hart voor zending alleen nog maar groter geworden. 

Twee jaar geleden, hoorde ik voor het eerst dat ruim 3 miljard mensen nog nooit van het Evangelie hebben gehoord. Ik ervaarde Gods verdriet over al deze mensen en besloot dat ik mij voor hen wilde inzetten. Toen ik hoorde over het Short term programma ‘SUMMIT’, begon mijn hart meteen sneller te kloppen. Dit was precies wat ik zocht! Het Himalayagebergte is écht een onbereikt gebied en het programma avontuurlijk en uitdagend. En uitdagend was het zeker. 9 maanden lang was ik onderdeel van het team in de Himalaya en gingen we op trektocht naar afgelegen dorpjes. We leerden de lokale taal spreken en vertelden het goede nieuws van Jezus in dorpjes waar mensen echt nog nooit van onze Redder hebben gehoord. Het was een groot voorrecht om hier deel van te zijn.”

 

Je bent alweer even terug, hoe ging dat?

"Het voelde goed om na 9 maanden weer naar huis te gaan, maar ik wist van tevoren dat ‘aarden’ in Nederland de nodige uitdagingen mee zou brengen. Het was een soort omgekeerde cultuurshock. Vooral de eerste weken best pittig. Ik was snel moe en had echt even m'n rust nodig. Sowieso om weer gewend te raken aan onze Nederlandse cultuur, maar ook om dingen die ik had meegemaakt te verwerken en met God samen naar de toekomst te kijken.”

Share on