De Discovery Bible Study bracht mij naar een nieuw level

Fariba is geboren en getogen in Iran en moest naar Nederland vluchten. Ze ziet haar leven als twee verschillende hoofdstukken, namelijk haar leven vóór Jezus en haar leven ná Jezus. Het startte allemaal twee jaar geleden.

“Jezus raakte mijn hart aan met Zijn liefde. Deze ontmoeting veranderde mijn hele leven en heeft ervoor gezorgd dat ik mijn geboorteland moest verlaten. Het was letterlijk een keuze tussen leven en dood. Of ik bleef in Irak en werd vermoord omwille van mijn geloof, of ik vluchtte samen met mijn man naar een ander land.

Ik kan nog steeds niet geloven dat ik zoveel nieuwe inzichten heb verkregen in Bijbelteksten die ik al meer dan honderd keer heb gelezen.

Iedere stap die ik zette, werd door God geleid. Zo ontmoette ik na mijn eerste overplaatsing in Nederland Voorganger Christiaan van Dijk en zijn familie. Zij hadden het verlangen om een Discovery Bible Study (DBS) te starten en ik wilde graag meedoen! Samen met hen een DBS doen bleek oprecht één van de beste ervaringen van mijn leven te worden. Ik heb werkelijk zoveel soorten Bijbelstudies gedaan, maar de DBS bracht mij naar een nieuw level. Samen lazen we de Bijbelverzen hardop voor. Meestal waren dat hoofdstukken die ik al veel vaker had gelezen, dat leek mij dus niet zo bijzonder. Maar daarna stelden we elkaar vragen over die specifieke tekst en dát was voor mij de sleutel tot groei. Het is ongelofelijk dat de Heilige Geest hier zo duidelijk doorheen werkt. Ik kan nog steeds niet geloven dat ik zoveel nieuwe inzichten heb verkregen in de Bijbelteksten die ik al meer dan honderd keer heb gelezen. Iedereen haalt ook weer iets anders uit diezelfde tekst! Soms voelde het alsof ik in een spiegel keek en God mijn sterke en zwakke punten liet zien. Andere keren ontdekte ik dat God een unieke boodschap tot mij sprak. Maar nog belangrijker was de DBS een beginpunt voor mij om Jezus nog dieper te leren kennen. Ik ben zo enorm gegroeid in mijn relatie met Hem en weet nu wat ik waard ben in het Koninkrijk van God.

Helaas ben ik opnieuw naar een andere locatie overgeplaatst, maar ik ben er zeker van dat God mij zal leiden naar nieuw mensen. Met hen zou ik super graag een eigen DBS willen opstarten, samen ontdekken wat Zijn Woord zegt en dagelijks daarin leren te wandelen.

 

 

Meer over Discovery Bible Study

Als je, net als wij, gelooft in de kracht van Gods Woord, dan ga je de DBS geweldig vinden. Wij willen zoveel mogelijk mensen bekendmaken met het Woord. Wil jij dit ook? Doe dan zelf een DBS en ondersteun onze zendelingen. Ga deze zomer mee op reis!

Meer informatie  ❯