DBS ook effectief in Noord-Kaukasus

99% van de bevolking in Noord-Kaukasus heeft nog nooit van het levensreddende Evangelie gehoord. En hoewel er na de val van het communisme meer vrijheid is, is er nog altijd grote weerstand tegen christenen in deze voornamelijk islamitische regio. Dit maakt het delen van de boodschap van Gods liefde een grote uitdaging.

Toch is het OM-team in de Kaukasus niet bij de pakken neer gaan zitten. Dankzij de Discovery Bible Study (DBS) training hebben ze een manier gevonden om samen met ongelovigen de Bijbel te bestuderen. Nu, twee jaar later, beginnen de vruchten hiervan zichtbaar te worden.

Martin* heeft in Noord-Kaukasus zijn eigen draai gegeven aan de DBS. Deze Bijbelstudiemethode heeft zeker geleid tot doorbraken in onze bediening hier, alleen is het proces langdurig en fragiel. “Ik vertel vooral eerst de verhalen uit het Oude Testament, omdat deze herkenbaar zijn voor Moslims. Hierdoor voeren we gesprekken over de Bijbel en kan ik uiteindelijk over Jezus vertellen. Het is een langdurig traject waarin mensen zich langzaam open durven te stellen om te praten over ‘geestelijke’ onderwerpen. Daarna nodig ik ze uit om samen een DBS te doen.”

Een ander echtpaar ziet dat mensen dankzij de DBS écht willen veranderen. Deze methode is voor hen een uitkomst, omdat ze opzoek waren naar een manier om Bijbelstudies te kunnen doen in een land waar de islam de hoofdreligie is. Ook een paar studenten hebben de DBS toegepast bij een meidengroep. Gezien de omstandigheden in families en gezinnen zijn onderwerpen zoals vergeving en conflictbeheersing heel welkom. Ze vertellen: “De gesprekken die hieruit volgen hebben ertoe geleid dat de meiden dingen in hun leven willen veranderen, zoals het meer respecteren van ouders. Hoe mooi is dat?”.

Wanneer je in Noord-Kaukasus tot geloof in Jezus komt, hangen daar enorme consequenties aan voor je dagelijks leven. Er is een grote merkbare weerstand tegen Christenen. Om tot het punt van geloofsverandering te komen is tijd nodig, het zijn de kleine concrete stappen die ertoe leidden dat mensen praktische dingen in hun leven veranderen en uiteindelijk ook geestelijk groeien.

*Vanwege veiligheidsredenen zijn de namen van de OM-werkers gefingeerd.

 

 

Meer over Discovery Bible Study

Als je, net als wij, gelooft in de kracht van Gods Woord, dan ga je de DBS geweldig vinden. Wij willen zoveel mogelijk mensen bekendmaken met het Woord. Wil jij dit ook? Doe dan zelf een DBS en ondersteun onze zendelingen. Ga deze zomer mee op reis!

Meer informatie  ❯