Column John Maasland: “God voorziet”

written by John Maasland

 

Wonderlijk, is het niet? Het besef dat er nooit tekort is bij God? Als ik de nieuwsberichten hoor, de krant lees of het journaal kijk, gaat het bijna altijd over tekorten. Er is te weinig werk, te weinig geld en er zijn te weinig banen. En er is te weinig aandacht voor het milieu, te weinig perspectief en er is zeker niet genoeg saamhorigheid. Nu wil ik deze problemen niet afzwakken. Je zal er maar middenin zitten. En toch… toch is er die andere kant, die andere realiteit. 

De werkelijkheid waarin onze altijd goede God voor Zijn kinderen zorgt, ze grenzeloos liefheeft, ze beschermt en alles voor hen overheeft. Dat lijkt te mooi om waar te zijn, maar dat is het niet. Dit is geen toekomst muziek, maar actualiteit.

Soms ontmoet je mensen die leven in die werkelijkheid. Ze hebben een zwakke gezondheid, weinig geld en ogenschijnlijk alle reden om te klagen. Maar dat doen ze niet. Sterker nog, ze lijken meer te leven dan zoveel andere mensen die sterk en gezond zijn, succes hebben en geld in overvloed.

Het zijn mensen die leven uit Gods overvloed, zelfs in hun eigen tekorten. Of moet ik zeggen: juist in eigen tekorten! Zij hebben een ander perspectief en kennen een rust en vrede die alle verstand te boven gaat. Zij kennen de Vader, hebben hun leven aan hen toevertrouwd, wetende dat Hij goed is en voorziet op Zijn tijd.

Daar verlang ik naar, voor mezelf en voor anderen. Dat we leven vanuit Gods vrijgevigheid en overvloed. Helemaal vertrouwen dat Hij ons geeft wat we nodig hebben. Dat is pas écht leven en dat gun ik iedereen.

John Maasland

Stories from the Region

Zendingsweekend 2020: word deel van Gods missie!

De Bijbel is duidelijk: als we Jezus leren kennen en Hem gaan volgen, dan maken we deel uit van Gods missie. De deelnemers van het afgelopen zendingsweekend in oktober wilden hier graag meer over weten.

Lees meer