Image
TSM 2022-198.jpg

“Mijn gevoelens en gedachten over mezelf zijn niet de waarheid, wat Zijn Woord over mij zegt is waar!” Rafael Verburg de Carvalho (20) heeft dat de afgelopen maanden heel sterk mogen ervaren. Eind december 2022 ging hij als coach mee met de IN MISSION dag van TeenStreet, samen met twee andere tienerleiders van zijn gemeente.

Ben ik wel geschikt?
“We wilden de tieners aanvuren en bemoedigen in geloof en ik zag het als een kans om zelf te groeien in het jeugdwerk.” Later, na de aanmelding, begon hij twijfels te krijgen. Was hij wel geschikt? “Maar God hield mij vast en herinnerde mij eraan dat zelfs als ik mezelf niet oké vind, Hij nog steeds door me heen wil werken en ongelofelijk veel van mij houdt. Dat mijn gevoelens en gedachten niet de waarheid zijn, maar wat Hij zegt over mij.”

Totale overgave
Rafael voelde echt een band met de tieners die hij als coach mocht begeleiden. “Ook al waren we maar één dag bij elkaar en kenden we elkaar voor die tijd niet. Ik denk dat God mij steeds meer helpt de tieners te zien zoals Hij hen ziet.” Ook voor zijn eigen geloofsleven was de IN MISSION dag heel opbouwend. “Ik heb echt gebeden voor een totale overgave tot eer van Hem en Zijn Koninkrijk en ik merkte tijdens de Bijbelstudie al hoe God mij aan het leiden was. Tijdens de ‘Shhh.. time’ was ik constant in gesprek met Hem en vertelde Hij me zoveel liefdevolle dingen. Hij nam mijn angst en zorgen weg, steeds weer.” Bij de outreach (in Amersfoort, red.) gaf God hem de moed en juiste woorden om mensen aan te spreken. “Het was zo’n overwinning ook voor mij persoonlijk en ik dank God dat Hij me hielp.”

Hoe God die dag doorbrak in de levens van de tieners, was jaloersmakend mooi. “Een tiener uit mijn gemeente is na gebed genezen van haar pijn in de onderrug en mocht daar die zondag van getuigen in de kerk. Ik zag dat tieners een beter beeld kregen van Jezus en wat het betekent om Hem te volgen. Het bracht me terug bij hoe ik Jezus leerde kennen en besefte hoeveel Hij van ons houdt. Die overweldigende emoties.”

Meld je aan voor Spring Break!
Na de IN MISSION dag heeft Rafael zich ook aangemeld als coach tijdens Spring Break (28 april – 1 mei), want hij is ervan overtuigd dat God zendingswerk en jeugdwerk op zijn hart heeft gelegd en dat het Zijn wil is dat hij dat combineert. Voor de coaches die zich nog niet hebben aangemeld, heeft Rafael de volgende boodschap: “Ga, want als een auto stilstaat, kun je niet sturen. Pas als je rijdt, kun je naar links of rechts. Als je stilstaat, kan God je niet vertellen waar je naar toe moet, als je in beweging komt, kan Hij sturen.”

 

Meld je hier aan voor Spring Break! 

 

Share on