Brahim houdt dankzij Jezus van zijn vrouw

Vrouwen betekenden in de opvoeding van Brahim heel weinig. Als hij iets aan zijn vrouw vroeg, moest ze dat uitvoeren zonder tegenspreken. Op het moment dat ze weigerde, dan was het voor hem toegestaan om haar te slaan. Vele jaren had Brahim haar slecht behandeld, totdat hij op een zeker moment Jezus leerde kennen. Eén van de eerste dingen die hij na zijn bekering deed, was vergeving vragen aan zijn vrouw. Brahim vertelt blij: “God heeft de waarde van de vrouw aan mij geopenbaard!”

“Ik groeide op in de wildernis in en rondom de Saharawoestijn. Het was een genot om altijd wilde dieren om mij heen te hebben. Maar ondanks de mooie natuur en de hechte familieband, leefden we een hard bestaan. Onze manier van leven was altijd afhankelijk van het weer. Zo trokken we in het regenseizoen naar het noorden en vertrokken we weer naar het zuiden als het droogseizoen aanbrak. Ik groeide op met de kennis dat vrouwen geen waarde hebben en geen eigen mening mogen hebben. Later trouwde ik met mijn vrouw en kregen we drie kinderen, waaronder twee dochters. Toch brachten zij geen verandering in de manier waarop ik naar ze keek. Nu zie ik in dat ik het helemaal bij het verkeerde eind had… 

Een korte tijd geleden gaf ik mijn hart aan de Heere Jezus en las ik uit de Bijbel. Ik las de tekst uit Efeze 5:31: ‘Daarom zal een man zijn vader en zijn moeder verlatenen zich aan zijn vrouw hechten; en zij zullen tot één vlees zijn.’ Met name het woord ‘één’ vertelde mij dat we gelijkwaardig waren en God geen onderscheid ziet tussen de waarde van een man of vrouw. Daarna las ik dat God ons als mannen adviseert om onze vrouwen lief te hebben. Dat was voor mij het moment dat ik begon te beseffen dat ik mijn vrouw en dochters verkeerd had behandeld. Ik had onze zoon altijd voorgetrokken en erkent als volwaardig kind, maar kreeg ineens een liefde voor mijn dochters die ik nog niet kende. Na mijn keuze om Jezus te volgen merkte ik dat ik mijn kinderen gelijk wilde behandelen, ongeacht wie ze waren.

God heeft de waarde van de vrouw aan mij geopenbaard!

Mijn vrouw was verbaasd dat ik om vergeving had gevraagd. Dit had ik nog nooit gedaan. Ik probeerde uit te leggen wat God in mijn hart had gedaan en deelde over mijn ‘nieuwe’ geloof in Jezus. Dit was voor haar allemaal best wennen, maar ze zag door middel van mijn daden dat ik een betere man en vader was geworden voor mijn gezin. Ook mijn dochter kwam op een dag naar me toe en zei: ‘Papa, ik zou willen dat je altijd zo zou blijven. Ik ben blij dat ik jouw dochter mag zijn.’ En zelfs de buren zien de nieuwe blijdschap in ons gezin… Wat is God genadig en goed!”

*naam veranderd voor de veiligheid

 

Geef onbereikte mensen de kans om van Jezus te horen!

Help mee te bouwen aan levende gemeenschappen van Jezus-volgers, lees hier hoe je mee kan doen.

Meer informatie  ❯