De Sahel is één van de moeilijkste plekken om te wonen en te werken: het is heet, droog en er is altijd dreiging van oorlog. Toch bouwt God te midden van dit aan Zijn kerk. Veel families hebben zich al gevestigd in landen zoals Niger, Senegal en Tjaad om te bouwen aan levendige gemeenschappen van Jezus-volgers. Waaronder ook Tabuba en zijn vrouw. Zij verhuisden een half jaar geleden van Sierra Leone naar de Sahel.

Als voormalig moslim, vertelt Tabuba zijn broeders nu over Jezus. Vol passie deelt hij de woorden uit de Bijbel en de openbaring die hij over de zoon van God heeft gekregen. Tabuba: “Het kost tijd, geduld en veel gebed, voordat iemand zijn hart opent. Maar we zien dat Jezus’ liefde de harten van de mensen opent. In deze cultuur betekent familie en vriendschap alles! Je moet je voorstellen dat familie en vrienden vaak het enige is wat mensen hier hebben. Daarom geloof ik dat dit het allerbeste is om te doen: bouwen aan vriendschappen en deel worden van de gemeenschap. We eten met hen, organiseren buurtactiviteiten en helpen hen. Jezus maakte hét verschil door een liefdesverbond aan de gaan. Dat willen wij ook doen. We veroordelen we hun religie en geloofsbeleving niet, maar hebben ze lief. Soms duurt het even voordat de mensen ons vertrouwen, maar we blijven bidden en geloven voor een doorbraak. God heeft ons hier gebracht met een missie en wat het ons ook mag kosten, dit is het meest bevoorrechte werk wat je je maar kunt wensen.”

Deze maand worden Tabuba en zijn vrouw voor het eerst papa en mama. In een omgeving als de Sahel brengt dit de nodige zorgen met zicht mee. “Het is op dit moment 39°C en we hebben geen airconditioning om ons koel te houden. Ons is verteld dat in eind april het kwik hier zelfs zal stijgen naar 47°C. De mensen slapen zelfs buiten om af te koelen. Helaas kunnen wij dat niet, om verschillende veiligheidsredenen. Willen jullie bidden voor een voorspoedige bevalling van mijn vrouw en de gezondheid van mijn kind?

“Het kost tijd, geduld en veel gebed, voordat iemand zijn hart opent. Maar we zien dat Jezus’ liefde de harten van de mensen opent."

We willen je namens Tabuba en alle andere zendingsfamilies bedanken voor je gebed en geven. 

 

Stories
Share on