Barikisu kent Jezus niet

De Fulani is één van de vele stammen die behoren tot de Sahel. De komende jaren staan zij als focusgebied in onze missie om hen te bereiken met het Evangelie van Jezus Christus. Barikisu behoort tot deze Fulani stam en leeft samen met haar familie in de Sahel. Als 11-jarig meisje weet zij niet beter, dan om te leven in en rondom de Sahara-woestijn. Wij stellen je graag voor aan deze onbereikte stam, zodat je een goed beeld krijgt van hoe ze leven en waarom de boodschap van Jezus daar zo hard nodig is.

“Of het hier nu regent of droog is, het is hier altijd heet!”, vertelt Barikisu. “We leven als familie zijnde vooral alleen en wonen niet met andere mensen in een dorpje. Samen met mijn ouders en broertjes wonen en slapen we in dezelfde hut. Ik ben verantwoordelijk voor het melken van onze koeien. Iedere ochtend voordat de zon opkomt, melk ik zoveel mogelijk, zodat we genoeg te drinken hebben voor die dag. Dat vind ik nog best zwaar, maar ik probeer er het beste van te maken door af en toe tegen de koeien te praten. Zij zijn mijn vriendjes.” Naast dat er weinig beschikking is over eten en drinken, verhuist de familie van Barikisu erg vaak. “Waar de koeien heen gaan, daar bouwen wij onze woonplaats,” vertelt ze. “Dat doen we met behulp van modder en houten stokjes. Ik help mijn moeder met het schoonmaken en koken, maar ik zou ook erg graag naar school willen gaan. Net zoals sommige andere kinderen. Mijn vader vindt het alleen belangrijk dat ik zorg voor de koeien en niet dat ik leer lezen en schrijven. Toch weet ik dat ik niet mag klagen, omdat sommige kinderen het slechter hebben dan ik.

Mijn vriendinnetje Kadiatou is twee jaar ouder dan ik. Haar vader heeft haar nog niet zo lang geleden aan hun oom weggegeven om met hem te trouwen. Zij is zijn derde vrouw. Ook mijn vader zal binnenkort een man voor mij vinden om mee trouwen, maar tot die tijd blijf ik zorgen voor mijn broertjes en de koeien.”

Bid en geef aan de onbereikte mensen en geef hen een kans om over Jezus te horen.

 

 

Geef onbereikte mensen de kans om van Jezus te horen!

Help mee te bouwen aan levende gemeenschappen van Jezus-volgers, lees hier hoe je mee kan doen.

Meer informatie  ❯