Angst en schaamte overwonnen op TeenStreet

Als je de keus hebt gemaakt om Jezus te volgen, hoe geef je dit dan vorm in je leven? Hoe vertel je je vrienden op school dat je gelooft in Jezus? En wat betekent het eigenlijk dat je een nieuwe schepping bent geworden? Op deze vragen en meer kregen tieners het antwoord tijdens de TeenStreet In Mission dag op 29 december.

We kijken terug op een dag waar veel tieners hun angst en schaamte hebben overwonnen! Voor het eerst hebben zij een stap gezet om tegen een wildvreemde op straat te vertellen dat God van hen houdt en een geweldig plan heeft met hun leven. Hoe kwamen we hier terecht?    

In de ochtend spraken we over wat het betekent om een nieuwe schepping in Christus te zijn. Wij zijn verzoend met God en zijn gemaakt om die geweldige boodschap door te geven! 2 Korinthe 5:17-19 zegt het zo mooi:    

Daarom, als iemand in Christus is, is hij een nieuwe schepping: het oude is voorbijgegaan, zie, alles is nieuw geworden. En dit alles is uit God, Die ons met Zichzelf verzoend heeft door Jezus Christus, en ons de bediening van de verzoening gegeven heeft. God was het namelijk Die in Christus de wereld met Zichzelf verzoende, en aan hen hun overtredingen niet toerekende; en Hij heeft het woord van de verzoening in ons gelegd.  

In de middag waren er verschillende trainingen te volgen. Allemaal bedoelt om het Evangelie te delen, op een manier die bij jou past! Voor de creatieveling was er een dans en crea bea workshop. De TikTok en Instagram liefhebbers konden leren hoe je op social media jouw persoonlijk getuigenis deelt. Voor velen was dit een eerste stap uit hun comfortzone, maar ook heel gaaf om te ontdekken wie Jezus is voor andere leeftijdsgenoten. Zo ontstonden er diepe gesprekken en deelden sommige tieners ook kwetsbare vragen. Helemaal klaargestoomd gingen de tieners 's middags op outreach in Amersfoort. Om nu zélf het goede nieuws van Jezus te delen met de mensen op straat. In dans, gebed, een zelfgemaakte kaart of bemoediging en natuurlijk het Evangelie op zak. Met een brede glimlach kwamen ze terug, want ondanks dat het spannend was, ervaarden ze dat ze niet bang hoefden te zijn voor wat anderen mensen van hen vinden. Wat een mooie overwinning!    

 Tijdens de Throne Room (aanbiddingsmoment) in de avond vertelde Lois* (15 jaar) blij:  

‚ÄúHeel mijn leven was ik bang voor mensen en nooit sprak ik vanuit mijzelf iemand aan. Nu sta ik hier en heb ik mijn angst overwonnen! Ik deelde de woorden van Jezus en Zijn liefde met de mensen op straat en ik vond het nog leuk ook. Ook heeft Jezus mij uit mijn depressie geholpen‚Ķ ik herken mijzelf helemaal niet meer.‚ÄĚ ¬† ¬†¬†

Meld je nu aan voor TeenStreet Spring Break!

Op 3 t/m 7 mei 2022 organiseren we opnieuw een tienerkamp op één locatie in Nederland. Tieners uit allerlei soorten kerken gaan 5 dagen lang de diepte in. Ze krijgen een coach, er is een live band en meer… Samen ontdekken ze hoe gaaf het is om Jezus te leren kennen en bouwen ze vriendschappen op voor het leven. Er zijn seminars, workshops, bootcamps, nachtspellen, een mocktailbar… noem het maar op.

Informatie en aanmelden