Achmad ontvangt Jezus in zijn hart!

Nog niet zo lang geleden hield Achmad* er een slechte levensstijl op na. Zelfs zijn eigen familie wees hem af vanwege zijn liegen, bedriegen en gewelddadige temperament. Achmad: “Ze zagen een man die verslaafd was aan alcohol en iemand die altijd ruzie zocht met buren en broertjes en zusjes. Totdat iemand mij vertelde over Jezus! Ik begon de Bijbel te lezen met een groep christenen en wilde mijn leven beteren, vanwege de genade die ik heb gevonden bij God. Mijn vrienden vragen mij vaak waarom ik zo ben veranderd en dan leg ik ze uit over mijn nieuwe geloof. Ik vertel hen over Gods liefde voor zondaars zoals ik en het offer dat Jezus Christus aan het kruis heeft gebracht. ‘Hij doet dat niet alleen voor mij, maar ook voor jou’, zeg ik dan.

Normaal gesproken had ik altijd een mes op zak om mijzelf te beschermen tegen mensen die mij pijn wilden doen. Nu heb ik dat mes niet meer nodig, omdat ik weet dat God mij beschermt. Ik maak mij geen zorgen meer over hoe ik mijn familie te eten moet geven. God heeft een plan met ons leven!

Ik geloof de beloftes van God in de Bijbel, waarin staat dat ik eerst het koninkrijk van God moet zoeken en dat dan alle andere dingen zullen worden gegeven. Jezus zegt dat we Hem kunnen vertrouwen in alles. Ik heb nu al in mijn leven mogen ervaren dat dit waarheid is!  Als ik deze Bijbelverhalen vertel aan mijn familie en vrienden staan ze verbaasd en zien ze dat ik oprecht veranderd ben. Zelfs mijn kinderen durven nu liefde aan mij te tonen, eerst waren ze namelijk bang voor hun slechte vader. Ik wil juist voor hen een goede vader zijn, omdat ik weet dat het beeld van God de Vader heel belangrijk is voor hun persoonlijke relatie met God. Ik hoop en bid dat wanneer ze ouder worden, ze God als Vader leren kennen.

*naam veranderd voor de veiligheid