DE Sahel

Tussen de insectenplagen, hongersnoden, politieke conflicten en dreiging van extremistische groepen, wonen 150 miljoen mensen die het goede nieuws van Jezus nog nooit hebben gehoord. We hebben het over ons focusgebied: De Sahel. Een leefgebied in en rondom de Sahara-woestijn, waar het zomers soms wel 50 graden Celsius is.

 

Het plan voor de Sahel

De Sahel is één van de moeilijkste plekken om te wonen en te werken. Toch bouwt God hier aan Zijn kerk. Alles draait hier om het Evangelie van Jezus vertellen, maar voornamelijk het voorleven ervan. Mensen willen zien dat wat je vertelt écht en betrouwbaar is. Daarom hebben we als plan, de komende jaren zoveel mogelijk kerkplantingen te doen in landen als Sudan, Niger, Tjaad en Eritrea. Hiervoor trainen we tientallen lokale mensen, zodat zij op hun beurt weer discipelen kunnen maken.  Deze lokale gelovigen worden compleet ondergedompeld in de taal en cultuur, zodat ze op effectieve wijze het Evangelie kunnen uitleggen. 


 

portrait of woman laughing

BID MEE

Voor de stammen en inwoners van de landen in de Sahel. Voor moed, nieuwe kracht en bescherming van families.

 

VRIJMOEDIGHEID

Bid voor grote vrijmoedigheid en wijsheid om het Evangelie te delen op plekken waar dat niet altijd welkom is.


GEBEDSTEAMS

Gebed is de sleutel voor doorbraak in deze landen. Bid voor meer bidders en mensen met geestelijk onderscheidingsvermogen in het team.


MIDDELEN

Bid dat de Afrikaanse christenen die actief zijn in de Sahel worden gezegend met support, zowel in eten en drinken, financiën en evangelisatiemateriaal.

"Wat er in deze landen gebeurt, is echt boven verwachting. Moslims staan zo open voor het Evangelie”    Het doel was 300 kerkplantingen in zeven jaar tijd. Er zijn tussen augustus 2021 en april 2022 289 kerken gesticht en 922 mensen gedoopt.”

PAMELA, VELDLEIDER VAN DE SAHEL