Sunday: nieuw leven als 'Honest Boy'

De jonge Sunday stond op de laagste plaats in de gemeenschap in Mpulungu, Zambia. Hij werd door niemand gerespecteerd. Vijf jaar later is zijn leven totaal veranderd...

Wanneer je Afrika wilt veranderen, moet je met de jonge mensen beginnen. Christopher Kasale

Sunday werd namelijk uitgekozen om getraind te worden als ‘Honest Boy’, een discipelschapsprogramma dat is opgezet door Christopher Kasale. Kasale is veldleider van OM Lake Tanganyika in Zambia. “Wanneer je Afrika wilt veranderen, moet je met de jonge mensen beginnen, zodat de manier van denken verandert. We willen steeds één jongen gerichte training geven, zodat hij het weer aan zijn vrienden kan doorgeven.” 

Open om te leren

Voetbal is ontzettend populair in Zambia. De Honest Boys leren spelenderwijs verantwoordelijkheid nemen. Zo leren de jongens naast voetballen ook coachen, landbouwen, dingen maken, financiën beheren, een Discovery Bible Study leiden en leven volgens christelijke waarden. 

Binnen drie maanden hebben de kinderen een groentetuintje en komen mensen groentes kopen. Christopher Kasale

“Jonge kinderen hebben de drang om te leren en doen alles wat je zegt,” vertelt Christopher. “Ik heb ze een tuintje laten aanleggen en ze groente gegeven om te planten. En we stellen voorwaarden: voordat je naar de training komt moet je je tuintje water geven. Binnen drie maanden hebben de kinderen een groentetuintje en komen mensen groentes kopen.” 

Verantwoordelijke jonge mannen

Ook Sunday heeft zo zijn eerste geld verdiend en kan daarmee schoolgeld betalen, eten kopen voor het gezin en een nieuwe voetbal kopen. “We hebben veel in Sunday geïnvesteerd en nu komen andere jongens bij hem om raad.” 

De jongens worden gestimuleerd om na drie maanden hun eigen voetbal te kopen en zelf ook weer jongens te gaan trainen. Dan begint er een nieuwe cyclus, waardoor er steeds meer verantwoordelijke christelijke jongemannen komen, die een voorbeeld zijn voor anderen.  

 

Investeer in de toekomst van jongens als Sunday

Het leven van Sunday is veranderd door het discipelschapsprogramma van OM. Help mee om jongens als hem op te leiden tot verantwoordelijke christelijke jonge mannen.  Samen kunnen we verschil maken in Zambia. Om de liefde van Jezus voor mensen. 

Doneer nu