Start hulpverlening Rohingya-vluchtelingen

Sinds augustus 2017 zijn er naar schatting zo’n 700.000 Rohingya het geweld in Myanmar ontvlucht. De kerstcampagne had een overweldigend resultaat.

Veel van deze vluchtelingen zitten in vluchtelingenkampen in Bangladesh. We zijn overweldigd door het enorme bedrag dat tijdens deze campagne is opgehaald! Er is ruim €110.000,- binnengekomen voor de hulp aan Rohingya-vluchtelingen in Bangladesh.

Mede dankzij deze kersthulpcampagne kunnen we nu in het vluchtelingenkamp Cox’s Bazar veilige plekken creëren voor kinderen. Hier kunnen zowel kinderen als hun ouders terecht met hun fysieke én geestelijke nood. We delen Gods liefde waar dat mogelijk is, ongeacht de achtergrond en religie van deze mensen in nood. 

Teamleden van onze partnerorganisatie zijn in januari in het vluchtelingenkamp geweest. Ze konden daar duizend families helpen met warme kleding, dekens, sokken en wanten. Daarnaast hebben ze veel tijd doorgebracht met vluchtelingen en gespeeld met de kinderen. Pastor Saul*, een van de medewerkers, vertelt: “De vluchtelingen willen graag dat er naar hun verhaal wordt geluisterd, zodat ze weer het gevoel hebben dat ze mens zijn – net als ieder ander.”  

Gebed gevraagd

Door tegenwerking van de plaatselijke autoriteiten wordt het helaas steeds moeilijker voor hulporganisaties om ter plaatse iets te kunnen doen. Ook voor onze partnerorganisatie is het lastig om werkvergunningen te verkrijgen. Bid je daarom mee dat de teamleden een werkvergunning toegewezen zullen krijgen?   Bedankt voor jouw betrokkenheid!