Situatie Rohingya wordt ernstiger

De situatie van de Rohingya-vluchtelingen in Bangladesh is nog altijd niet verbeterd. Mede dankzij het gebed en de hulp van onze donateurs zijn er werkers ter plaatse.
 

Er leven in Bangladesh momenteel ongeveer 919.000 Rohingya-vluchtelingen in elf vluchtelingenkampen. Een jaar geleden zijn 706.000 van deze vluchtelingen uit Myanmar gevlucht, en nog altijd zijn ze voor hun basisbehoeften afhankelijk van humanitaire hulp.
 

De situatie wordt steeds ernstiger

De overbelaste vluchtelingenkampen zijn slecht uitgerust om de moessonregens en het cycloonseizoen te verwerken (juni tot oktober). De zware regenval heeft geleid tot overstromingen en aardverschuivingen, waardoor het moeilijker is geworden om toegang te krijgen tot de kampen. Ook is er een tekort aan droog hout ontstaan. Daarom wordt er steeds nat of groen hout verbrand, wat leidt tot meer luchtweginfecties. Er heersen sowieso veel besmettelijke ziekten in de kampen.

 

Toestemming

In april zijn twee OM-werkers verhuisd naar het gebied waar de meerderheid van de vluchtelingenkampen zijn. Terwijl ze nog steeds wachten op officiële toestemming van de lokale overheid om kindvriendelijke ruimtes te bouwen, heeft het team wel samen met lokale hulpverleningspartners aan duizend gezinnen pakketten met voedsel en non-foodproducten kunnen uitdelen. Ook is gestart met een sportprogramma, om zo contact te kunnen maken met de kinderen en volwassenen in de kampen. De teamleden hebben hierdoor meer mogelijkheden om relaties op te bouwen en zo het Evangelie met hen te delen. De overheid heeft OM toegestaan hiervoor een lokaal sportveld te gebruiken, maar de vraag is of dit zo blijft.

Wil je blijven bidden voor dit werk in Bangladesh? Bid dat de lokale autoriteiten toestemming verlenen om het werk van OM, dat zo nodig is, uit te breiden, zodat de juiste hulp geboden kan worden.