De cycloon Idai, zware stormen en regenval hebben een spoor van verwoesting achter gelaten in Mozambique, Malawi en Zimbabwe. Zo'n 2,6 miljoen mensen zijn getroffen. Inmiddels is de eerste noodhulp opgestart.

Ruim 700 mensen zijn omgekomen en meer dan 2.200 mensen raakten gewond. Naar schatting 270.000 mensen zijn ontheemd en zo'n 2,6 miljoen mensen zijn getroffen door de gevolgen van de natuurramp, waaronder beschadigde woningen, eigendommen of wegen en het verlies van vee en gewassen.
 

 

Eerste noodhulp
Het OM-team in Mozambique reageert op behoeften van de slachtoffers. Ze richten zich in eerste instantie op het bieden van eerste hulp op het gebied van waterzuivering, hygiëne en directe noodopvang.

Het International Disaster Response team van OM werkt samen met OM-leiders in de andere twee landen, Zimbabwe en Malawi, om te onderzoeken hoe de noodhulp daar het beste ingezet kan worden.

Steun deze eerste noodhulp!

Doneer nu ❯
 

Gebed gevraagd
We willen je vragen om te bidden voor de situatie in zuidelijk Afrika:

  • Bid om kracht en Gods nabijheid voor de mensen die zijn getroffen door dit natuurgeweld.
  • Bid ook voor wijsheid en inzicht voor de regeringen en organisaties die onvermoeibaar hulp bieden.
  • Bid dat er geen verspreiding is van mogelijke ziektes en dat iedereen toegang heeft tot medische hulp.
  • Bid dat Gods liefde zichtbaar wordt door de teams van OM die ter plaatse hulp bieden.
  • Bid dat reddingsteams de zwaarst getroffen gebieden kunnen bereiken om te helpen, ondanks de beschadigde infrastructuur.