Met een zeiljacht de wereldzeeën over: de reis van Hermen en Marjolein is een droom die uitkomt. En met een bijzonder doel waar ze graag meer over vertellen.

Woensdag 2 mei varen ze uit, met een hart voor God, levend van de Wind… Hermen en Marjolein, avontuurlijk, reislustig en met een ongewone levensstijl. Hun tijdelijke banen wisselen ze regelmatig af met bijzondere reizen of het volgen van een bijbelschool. Als ze in Nederland zijn, wonen ze in een caravan of bivakkeren ze bij hun ouders. Zo sparen ze voor een volgend avontuur. Marjolein: “Je hoeft niet veel te verdienen, als je maar niet teveel uitgeeft.”

Hun eerstvolgende avontuur? Zeilend de wereld over. Hun reis gaat in eerste instantie via Engeland en Frankrijk naar de Golf van Biskaje. Vervolgens varen ze naar Marokko, Algerije en Tunesië. Veel verder vooruit kijken heeft geen zin. “We zien wel hoe het geleid wordt.”

Marjolein: “OM is een organisatie die echt ons hart heeft. Op onze wereldreis gaan we daarom bij diverse OM-projecten langs. We draaien als het kan een tijdje mee, om te kijken wat er speelt en hoe het leven daar is. Misschien dat we zelfs op een van de projecten een tijdje langer blijven hangen om er te werken.”

“Door te laten zien wie God is en hoe Hij aan het werk is, hopen we dat mensen enthousiast worden over God en geïnspireerd raken om ook missionair bezig te gaan.”

Hermen: “We willen deze reis in beeld brengen en via ons Youtube-kanaal delen. Zo kunnen mensen thuis zien hoe het leven aan boord is (hoe kook je op een slingerende boot?) of hoe we kitesurfen in een verlaten baai. Maar we willen ook de OM-projecten in beeld brengen: hoe is het leven van een zendeling? hoe is het leven van de locals? Door te laten zien wie God is en hoe Hij aan het werk is, hopen we dat mensen enthousiast worden over God en geïnspireerd raken om ook missionair bezig te gaan.”

Bekijk de vlogs