Athleague is een piepklein plaatsje in het graafschap Roscommon (Ierland). Hier woont de Nederlandse Irene, werkzaam bij OM in Ierland. Het is ook het plaatsje dat heel even diverse (Ierse) media haalde, vanwege een opmerkelijke actie na de Corona-lockdown.

In Athleague hangt namelijk de gemeentelijke kerstverlichting nog aan de bomen. Toen de Ierse regering de Corona lockdown afkondigde, besloot het stadsbestuur als bemoediging de lampjes weer aan te doen, met als motto: where there is light, there is hope (waar licht is, is hoop). Een prachtige boodschap, die nu in het dorp overal wordt gebruikt.

Kertverlichting als gespreksstarter tijdens Corona lockdown
Voor Irene betekent de slogan een mooi aanknopingspunt om juist nu met buren en stadsgenoten in gesprek te komen over het Evangelie. De lockdown houdt natuurlijk iedereen binnen, en outreaches kunnen niet doorgaan. Maar Irene heeft kaartjes in de bus gedaan en haar hulp en gebed aangeboden. Ze wil graag een stem van hoop en bemoediging zijn voor haar buren en dorpsgenoten. De brandende kerstlichtjes en het motto where there is light, there is hope is een heel goede manier om te beginnen over Jezus: het Licht van de wereld, en de hoop die in ons is (Joh. 8:12). Irene heeft hierdoor inmiddels een aantal nieuwe contacten kunnen leggen.