Kingston, Jamaica. De Logos Hope ligt hier al ruim twee maanden voor anker. De reis is onderbroken en het is wachten op het moment dat de reis voortgezet kan worden. Door alle maatregelen in de verschillende landen die het schip hoopte te bezoeken, kan het schema niet doorgaan zoals gepland. Ook het bezoek aan Nederland is geannuleerd.

Dat het schip stilligt betekent echter niet dat de bemanning ook stil zit. Eén van hen vindt een bijzondere manier om, ondanks de quarantaine, toch in contact te komen met de buitenwereld:

Terwijl Jess* buiten op het dek zit, vaart er een politieboot langs. Ze komen zo dicht langs het schip dat ze met hen in gesprek raakt: ‘Ik kon vragen hoe het met hen ging en of ze wisten wie wij waren en wat wij doen.’ De agenten zijn geïnteresseerd en Jess, die toevallig een boekje met het Evangelie van Johannes bij de hand heeft, gooit dit boekje overboord, precies in de politieboot.

'God kan de weg vrijmaken voor ons om mensen te bereiken.’

‘Het is fantastisch om naar buiten te kunnen en Gods boodschap van liefde te kunnen delen met mensen, maar we hoeven eigenlijk niet eens van het schip af te komen om dat te kunnen doen. God kan de weg vrijmaken voor ons om mensen te bereiken.’

*Niet haar echte naam.

 

Omdat het schip nu gesloten is voor publiek, worden er geen boeken verkocht. Daardoor mist het schip een derde van de gebruikelijke inkomsten! Dat is veel.

In 2019 bezochten 1.010.475 bezoekers de Logos Hope. Zij kochten voor € 4.422.256 aan boeken. Dat is een gemiddelde van € 4,73 per persoon.

Wil jij een virtuele bezoeker zijn en € 4,73 bijdragen om de kosten te dekken?

JA, IK GEEF € 4,73 ❯