‘Vertrouw ik op geld, of vertrouw ik op God?’

Dora* had het allemaal – een goedbetaalde baan, een auto, veel vrienden, noem het maar op. Maar na een ontmoeting met een missionair werker in Mexico die haar Gods liefde laat zien, verandert dat. Dora begint na te denken over een ander leven, als werker voor OM in Zuidoost-Azië en daarmee haar baan op te geven en afhankelijk te worden van giften.

In eerste instantie twijfelt ze; ze heeft altijd voor haar eigen inkomen gezorgd. Ze vindt het lastig om dit deel van haar leven over te geven, ze zegt: ‘God, U kunt voor al het andere zorgen, maar ik zorg hier wel voor het geld.’ Wanneer Dora in het Nieuwe Testament leest over de vrijgevigheid van de eerste gemeente, begint God tot haar hart door te dringen en rijst de vraag: ‘Vertrouw ik op geld, of vertrouw ik op God?’ Ze besluit op God te vertrouwen en twee maanden later stapt ze in het vliegtuig naar Zuidoost-Azië, mét alle financiële ondersteuning die ze nodig heeft.

Dora is inmiddels drie jaar werkzaam in Zuidoost-Azië, voor een bedrijf dat verschillende christelijke organisaties helpt om Gods liefde te delen. Het leven van giften blijft voor haar een uitdaging, maar tegelijkertijd leert het haar om iedere dag opnieuw op God te vertrouwen. Ze zegt dat we ons af moeten vragen waar we onze zekerheid in vinden: ‘Is dat in God of in geld?’ En dat geldt niet alleen voor diegenen die naar verre landen gaan om het goede nieuws te verspreiden; het is een vraag voor iedereen.

‘Er zijn geen onmogelijkheden voor God. God is een God van mogelijkheden.’

Dora’s zekerheid ligt in God, de God die haar hart veroverde via een missionair werker, de God die voorzag aan het begin van haar stap in het onbekende en de God die dat nog steeds doet: ‘Er zijn geen onmogelijkheden voor God. God is een God van mogelijkheden.’

Waar ligt jouw zekerheid?

 

*Niet haar echte naam