Zendingswerk in Nederland

Op alle continenten groeit het christendom, behalve in Europa. In tegenstelling tot vroeger komen veel inwoners van Europa niet meer in aanraking met het Evangelie. Dat geldt ook voor Nederland...

Evangelisatie in eigen land
Daarom werkt OM ook in ons eigen land. Hierbij focussen wij op twee groepen; mensen die volledig buiten de kerk zijn opgegroeid, en de moslim immigranten in de grote steden in Nederland. Evangeliseren onder moslims gaat veel verder dan een eenmalig gesprek. Het vraagt tijd, inzet, en betrokkenheid. Dit gaat soms met woorden, soms met daden gepaard. Moslims leren zo van dichtbij welke rol Jezus speelt in je leven.

Missionaire projecten
Taste! woongemeenschap in Delft OM heeft een aantal missionaire projecten in Nederland, waarbij we ons leven delen met de mensen om ons heen. Zo is er de woongemeenschap Taste! in Delft, waar we in een van de dichtstbevolkte buurten van Nederland mensen van allerlei achtergronden laten proeven van de goedheid van God. Ook is er een missionair project gestart in Maastricht, waar we mensen proberen te bereiken die niets meer met de kerk te maken hebben, maar wel op zoek zijn. Daarnaast richten we ons op de toerusting van christelijke jongeren om ze te helpen Jezus in hun eigen omgeving bekend te maken. Teens in Mission en DOCK3B zijn daar goede voorbeelden van.

 

 

“We delen het leven met de mensen in onze omgeving om Jezus' liefde zichtbaar te maken!”

 
 
Wat kun jij doen?
Missionair project starten? Wij geloven dat iedereen geroepen is om Jezus’ liefde zichtbaar te maken in zijn eigen omgeving. Toch is het soms lastig om dit concreet te maken. Wil jij ook een missionair initiatief starten in jouw omgeving? We denken graag met je mee om te kijken wat er mogelijk is in jouw situatie. Ook organiseren we graag samen met jouw kerk of jeugdgroep een Teens in Mission dag in jouw woonplaats. Neem gerust contact met ons op!
 
 

 
 

Meer weten?

Bel of mail Christiaan van Dijk. Het team van de afdeling Zendingswerk Nederland helpt je graag verder!
 

Christiaan van Dijk Christiaan van Dijk 
Zendingswerk Nederland
0527 615 607 (kantoor Operatie Mobilisatie)
zendingswerk.nl@om.org