TiM Tienertrip Moldavië 2020

Durf jij over grenzen te denken? Wil jij andere mensen helpen en met jouw vaardigheden Gods liefde zichtbaar maken? Bijvoorbeeld door praktische hulp, sporten of knutselen met kids of het uitdelen van voedsel aan arme gezinnen? Ga met ons mee naar Moldavië, het armste land van Europa om verschil te maken!

Aanmelden  ❯

 

TiM TienertripMoldavië
2 t/m 11 augustus 2020 • 10 dagen • € 369,- (excl. vliegticket)

 

Share hope: Op naar de dorpen en daar voorbij?
Tijdens deze trip reis je naar één of meerdere dorpen in Moldavië om daar de inwoners te helpen. ’s Ochtens wanneer je wakker wordt, start je met een ontbijt. Dit kan bij je gastgezin zijn of met je eigen groep. Na het ontbijt kom je samen met je team en bespreek je de activiteiten die je die dag gaat doen. De kinderen in het dorp kijken uit naar je komst en de kans is groot dat ze om 10 uur al klaar staan om met jou kidsgames te doen, te sporten, of, als dit jouw talent is, te luisteren naar hoe jij samen met anderen van je team op een creatieve manier een bijbel verhaal verteld. In de middag kan het zijn dat de kinderen weer terug komen voor meer activiteiten. Ook kan het zijn dat je langs arme gezinnen in het dorp gaat om voedsel uit te delen, of ze praktisch te helpen door water uit de put te halen, groenten oogsten of kleine dingen aan hun huis opknappen.

Lifechanging: Eten, drinken en slapen in Moldavië?
Tijdens deze reis verblijf je, samen met 1 of 2 andere teamleden in de meeste gevallen bij een lokaal gastgezin in het dorp. Zij zullen jou zo goed mogelijk voorzien van eten en drinken, en hun gastvrijheid. Spannend is het ook, want in Moldavië zijn veel dingen anders. Het is niet altijd gebruikelijk dat er stroom is, of een luxe douche. Opfrissen kan gelukkig wel maar… het zou zomaar kunnen dat dit gebeurt aan de hand van een emmer water en een washandje.

Coach vanuit Nederland
Wij vinden het belangrijk dat jij je volledig in kan zetten tijdens deze trip, maar dat je ook af en toe de tijd hebt om in je eigen taal te bidden en te vertellen wat je allemaal beleefd hebt. Vanuit Nederland reist er een coach mee die zich de gehele trip beschikbaar stelt voor de Nederlandse tieners die meegaan met deze reis. De coach is onderdeel van het volledige programma.

Active: Voorbereiding en training
Voordat je trip naar Moldavië begint wordt je uitgenodigd voor een landelijke voorbereidingsdag. Tijdens deze dag ontmoet je een aantal van je andere Nederlandse teamgenoten, krijg je inhoudelijke informatie over Moldavië, leer je meer over de cultuur en ook over hoe jij je het beste op deze reis kunt voorbereiden. Ook maak je kennis met de Nederlandse coördinator en is er alle ruimte voor jou (en eventueel je ouders want die zijn ook welkom) om vragen te stellen. De voorbereidingsdag vindt plaats in juni. Houd daar rekening mee, want de voorbeidingsdag is een verplicht onderdeel van je reis.

AANmelden: Data en kosten
De kosten voor deze reis zijn 369 euro exclusief vliegticket. Operatie Mobilisatie draagt zorg voor het boeken van de tickets. De kosten voor het ticket zullen waarschijnlijk tussen de 280 en 340 euro liggen.
Meld je aan vóór 1 juni en ontvang een uniek Teens in Mission shirt.

Aanmelden  ❯