Logos Hope

Over Logos hope

Sinds 1970 hebben de schepen van OM (voorheen Logos, Doulos en Logos II) al 500 havens aangedaan in meer dan 150 landen. De schepen zijn twee tot vier weken in elke haven om het goede nieuws van Jezus te brengen aan hen die weinig tot geen kans hebben over Jezus te horen. Jaarlijks komen er gemiddeld één miljoen bezoekers aan boord!

“Het is ongelooflijk wat er wordt bereikt tijdens een kort bezoek van het schip aan een land. Dit soort impact zou normaal gesproken jaren duren.”
Anne van der Bijl – bijbelsmokkelaar en oprichter Open Doors

Dagelijks worden er rondleidingen gegeven op het schip en zijn er inspirerende conferenties en evenementen, muziek- en theaterprogramma’s voor allerlei doelgroepen. In veel landen is de grote boekenmarkt een echte trekpleister. Door de betaalbare Christelijke en educatieve boeken krijgen mensen de kans zich verder te ontwikkelen en meer te leren over Jezus.

Ook gaan er dagelijks teams naar scholen, ziekenhuizen, gevangenissen en andere instellingen om waar nodig praktische hulp te verlenen en de mensen te vertellen over de liefde van Jezus. Alles wat er aan boord en aan wal wordt gedaan door de bemanning, komt voort uit het verlangen het Evangelie voor iedereen toegankelijk te maken. Er wordt altijd nauw samen gewerkt met lokale kerken en organisaties die na het vertrek van het schip de mensen verder helpen te groeien in hun geloof en hen leren hoe zij het goede nieuws weer door kunnen vertellen. Zo ontstaan er in elke haven, in elk land, steeds weer nieuwe communities van volgelingen van Jezus.

 

 

“Het feit dat je onder één dak mensen uit vrijwel alle landen van de wereld kunt hebben, is een prachtig symbool voor de moderne wereld.”
Mr. John Hume, 1998 Nobelprijs voor de Vrede

 

 

 
Wordt het schip jOuw nieuwe werkplek?

 • STEP
  3 maanden

  Loop 3 maanden mee op de Logos Hope en groei in geloof door het werk aan boord, evangelisatie en studie! Een programma voor mensen tussen de 18 en 40 jaar.
   

  Check opties  ❯

 • Long Term
  2 jaar of langer

  Maak deel uit van de bemanning aan boord en wissel hard werken af met hulp- en evangelisatie- acties. Je zult jezelf, mensen uit andere culturen en God beter leren kennen.
   

  Check opties  ❯

 • Professionals
  3 maanden tot 2 jaar

  Zet jouw professionele kennis en ervaring in aan boord. Op dit moment is er onder meer plek voor uiteenlopende professies, zoals technische of maritieme mensen.
   

  Check opties  ❯

 

PS: Wil je liever achter de schermen een waardevolle bijdrage leveren aan het schepenwerk?
Kom helpen op het schepenkantoor in Florence, VS. Meer informatie  ❯

 

 
De Logos Hope in beeld

 

Kennis, hulp en hoop

De Logos Hope heeft vaak een langdurige impact in de plekken waar het schip aanmeert.
Het schip verspreidt kennis door de verkoop van christelijke boeken en programma's. Soms is dit voor inwoners de enige manier om hiermee in aanraking te komen. Regelmatig bieden we hulp door onder meer medische klinieken, het opzetten van kleine bibliotheken, hulp bij bouwprojecten en het uitdelen van hulppakketten aan scholen en gezinnen. In deze gebroken wereld is werkelijke hoop echter alleen mogelijk door een persoonlijke relatie met God. De bemanning deelt deze boodschap met de mensen die ze ontmoeten. We horen vaak verhalen van mensen wiens leven veranderd is dankzij het bezoek van het schip.

 

Draag bij aan het bereiken van miljoenen mensen

Het werk van de Logos Hope is niet mogelijk zonder het gebed en de financiële steun van mensen als jij! Jaarlijks ontvangt het schip gemiddeld 1 miljoen mensen aan boord en nog meer mensen worden bereikt door de outreaches aan wal. Help je mee dit werk mogelijk te maken?

Gebedspunten ❯     DONEREN ❯