In 1953 was George Verwer een vurige, brutale 14-jarige jongen die zich voornamelijk bezighield met meisjes versieren. Wie had kunnen denken dat hij de oprichter zou worden van een zendingsorganisatie die 60 jaar later in meer dan 110 landen over de hele wereld mensen bereikt met het Evangelie?

Het begon met gebed...
Het verhaal van George Verwer begint bij Dorothea Clapp, die aanhoudend bad voor George en andere leerlingen van de Ramsey High School in Wyckoff, New Jersey. Op zijn 16e kwam George tot geloof, vertelde zijn getuigenis en deelde exemplaren van het Johannesevangelie uit op school. Als gevolg kwamen dat jaar ongeveer 200 studenten tot geloof. De passie en het talent om mensen tot Jezus te brengen was ontstaan. Op de universiteit kwam George er vervolgens achter dat meer dan 70% van de Mexicaanse bevolking geen enkel deel van de Bijbel bezat. Geschokt door dit gegeven en het overtuigende verlangen dat “iedereen tenminste een keer het Evangelie te horen moet krijgen” bedacht hij een plan voor zijn zomervakantie.

'Send the Light'
Zo begon in juni 1957 de eerste zomeractie van Send the light: drie enthousiaste jongemannen, George, Dale Rhoton en Walter Borchard en een oude versleten Dodge truck gevuld met Spaanse evangeliën en folders. Na 3 jaar Mexico was het werk daar zo goed gevestigd dat George en zijn kersverse echtgenote Dena Send the Light naar Spanje verplaatsen. De geloofsvrijheid was beperkt onder de fascistische dictator Franco, maar via een eigen boekwinkel kon het goede nieuws op een creatieve manier toch worden verspreid.

Internationale beweging
Een mislukte actie in Rusland versterkte de overtuiging van George dat iedereen in de wereld het Evangelie tenminste een keer zou kunnen en moeten horen! Hij kreeg al biddend een visioen over busladingen vol gepassioneerde jonge mensen en de naam ‘Operatie Mobilisatie’. Terwijl George zijn visie in samenkomst na samenkomst deelde, ontwikkelde het project zich tot een ware beweging. Sindsdien heeft OM zijn omschrijving eer aangedaan als een gemeenschap van duizenden mensen die “niet stil kunnen zitten en die het avontuur aangaan om God te dienen.”

En dat begon allemaal bij één biddende vrouw.

 

Meer over Operatie Mobilisatie  ❯    Steun ons werk  ❯