Focusgebieden

  40% van de wereldbevolking is onbereikt. Waar leven zij? En de belangrijkste vraag: Hoe bereiken wij hen met het goede nieuws? Wij richten ons onder andere op een aantal specifieke regio’s.

   

  Sahel

  Tussen de insectenplagen, hongersnoden, politieke conflicten en dreiging van extremistische groepen, wonen 150 miljoen mensen die het goede nieuws van Jezus nog nooit hebben gehoord. We hebben het over de Sahel: een gebied over de volle breedte van Afrika, net onder de Sahara-woestijn. Hier leven de mensen voornamelijk een nomadenbestaan, wat inhoudt dat ze geen vaste woon- of verblijfplaats hebben en met hun kuddes vee rondtrekken. We trainen lokale gelovigen om de harten van de onbereikte mensen te winnen voor Jezus. Zij zullen leven onder de mensen en bouwen aan gemeenschappen van Jezus-volgers.

  Ons werk in de Sahel

   


  Himalayagebergte

  De Himalaya is een berggebied in het midden van Azië. Evangeliseren is hier volgens de wet strikt verboden, hierop staat een gevangenisstraf van minstens 5 jaar. Op kilometers hoogte bevinden zich allerlei kleine dorpjes en volken die de bewoonde wereld niet kennen. Kinderen groeien op in een hindoeïstische of boeddhistische familie. Ze hebben geen toegang tot een Bijbel, kerk of christenen. Daarnaast zijn wegen vaak weggeslagen door modderstromen of lawines, waardoor het gebied moeilijk te bereiken is. Toch is ons team erop gericht om het Evangelie te verspreiden onder de mensen die hier geen toegang toe hebben. 

   

   

  Mekong

  In de Mekong-regio wonen 240 miljoen mensen, veelal boeddhistisch, waarvan 60% nog nooit over Jezus heeft gehoord. Hopeloosheid en wanhoop voeren hier de toon en de mensen leven in extreme armoede.   De teams van OM in Cambodja, Myanmar, Thailand, Laos en Vietnam werken samen binnen het ‘Mekong Reach’ initiatief waardoor er levende gemeenschappen van Jezus-volgelingen ontstaan, zodat mensen toegang krijgen tot het Goede Nieuws van het leven met Jezus. Zij doen alles wat ze kunnen om te helpen, maar zien pas échte verandering als mensen tot geloof komen. Er is hier grote honger naar het Evangelie!  

  Ons werk in de Mekong-regio

   


  Noord-Kaukasus

  Noord-Kaukasus is een gebied net onder Rusland. 99% van de inwoners heeft hier nog nooit het Evangelie gehoord. Voor ons in West-Europa is dat haast onvoorstelbaar. Oorlogen en conflicten hebben dit gebied jarenlang geplaagd en van wederopbouw is er weinig sprake. In dit vergeten gebied is er veel armoede en uitzichtloosheid, waardoor het zelfdodingspercentage erg hoog ligt. Wat willen we deze mensen graag laten kennismaken met de hoop en helende kracht van het kennen van Jezus! Daarom mobiliseren we en trainen we mensen om onder deze etnische groepen de liefde van Jezus bekend te maken.