Hulp bieden waar de nood hoog is

Noodhulp: Syrische kinderen in een vluchtelingenkamp

Er zijn momenten dat het meer waard is om uit Gods naam een voedselpakket of een paar schoenen aan te bieden, dan duizend preken te houden over liefde en barmhartigheid.

Sommige mensen kijken onverschillig of wanhopig naar het gebrek en de pijn van deze wereld. Wij zien het juist kans en voorrecht om de vergeten armen te dienen en te laten delen in de ‘rijkdom’ die God ons geeft.

Zo is het ook met geloof: als het zich niet daadwerkelijk bewijst, is het dood.- Jacobus 2:17

Overal ter wereld helpen we mee als het gaat om noodhulp en wederopbouw. Bijvoorbeeld door levensreddende hulp te bieden bij rampen en verwoeste gebieden geduldig opnieuw op te bouwen. Maar ook door mensen te helpen hun waardigheid terug te vinden, bijvoorbeeld door vaardigheidstrainingen en ze hulp te bieden met het opstarten van kleine ondernemingen.

Wereldwijd helpen christenen praktisch en vrijwillig mee door het bieden van noodhulp en het helpen bij wederopbouw. Ook ondersteunen ze projecten financieel of als vrijwilliger waar nodig.

Slachtoffers weten dat christenen hulp verlenen én blijven verlenen, ook lang nadat de pers vertrokken is. Regeringen herkennen niet alleen de hoge ethische standaard, maar ook de liefde die wordt getoond aan hun volk. Daardoor ontstaan samenwerkingsverbanden die belangrijk zijn voor de toekomst van hun land.

Wat is jouw rol?

Ons werk aan noodhulp en wederopbouw is voor de glorie van God. Als jij met OM gaat werken, is het mogelijk dat je een jonge vrouw redt uit mensenhandel, een gehandicapt kind helpt in de maatschappij of ziet dat hele dorpen uit voortdurende armoede klimmen.

Jij wordt net zo veranderd als degene die jij aan het dienen bent. In de eerste plaats ga je ontdekken hoe diep het lijden van de wereld is. En in de tweede plaats ga je daarin zien hoe machtig God is als hij Zijn barmhartigheid laat zien, door mensen als jij.. Het is hard werken, maar de beloningen zijn geweldig!

Steek je handen uit je mouwen. Wees niet bang om vieze handen te krijgen. Bewijs Gods liefde.

Ga je mee?   Steun een van onze projecten